Αποφασίστηκε η διάθεση τεσσάρων σχολείων για τη δημιουργική απασχόληση

0
9198

Εγκρίθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η παραχώρηση του 3ου και του 4ου Λυκείου.

Η διάθεση των κτιρίων των σχολικών μονάδων του 3ου και του και 4ου Λυκείου Δράμας αποφασίστηκε από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Δράμας.
Το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας ως φορέας υλοποίησης θα αναλάβει μέρος των εξόδων που αφορά τη θέρμανση και τον ηλεκτροφωτισμό των κτιρίων, όπως και όποια φθορά δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας (για τις ώρες απασχόλησης από το ΚΔΑΠ), καθώς και την καθαριότητα αυτών. Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.
Τα τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που θα λειτουργήσουν είναι: το Α’ ΚΔΑΠ στο 3ο Λύκειο Δράμας, το Β’ ΚΔΑΠ στο 4ο Λύκειο Δράμας, το Γ’ ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αμισού, το Δ’ ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Σχολείο Καλού Αγρού.
Σχετικά με την απόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Ανέστης Δερματίδης, είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες στα “Χ” «τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση γονιών και μαθητών. Οι τελευταίοι θα μπορούν να απασχοληθούν εκεί δημιουργικά μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου. Ο Δήμος της Δράμας
προχωρά για πρώτη φορά στην ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ μέσω του Νομικού Προσώπου».
Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης απασχολούνται παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας. Σκοπός τους είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων. Στις μονάδες αυτές μπορούν να απασχολούνται και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, ενώ παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα δεν θα γίνονται δεκτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ