«Σκούπα» της ΠΕ Δράμας στα επικίνδυνα ρέματα

0
6455

Μετά από μια δεκαετία καθαρίζεται σχολαστικά το ρέμα της Νέας Αμισσού μέχρι την Τσομπάνκα.
Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου.

Μετά από μια ολόκληρη δεκαετία και αφού σε όλο αυτό διάστημα προηγήθηκαν πολλά προβλήματα και παρολίγον ατυχήματα, επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός του ρέματος της Νέας Αμισσού με πρωτοβουλία της ΠΕ Δράμας. Την ίδια ώρα στον σχεδιασμό βρίσκεται και ο καθαρισμός της περιοχής της Τσομπάνκα και του χειμάρρου Καλλιφύτου δίπλα στον οικισμό των Ρομά. Πρόκειται για δρομολογημένες ενέργειες της ΠΕ Δράμας, οι οποίες είναι σε εξέλιξη και είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν, όπως είπε χθες στα “Χ” ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
“Τα ρέματα θα καθαριστούν από τα απορρίμματα και όχι μόνο. Πέρα από την περιβαλλοντική ρύπανση από την οποία πρέπει να απαλλαγούν αυτοί οι χείμαρροι και τα ρέματα, στόχος είναι να εξαλείψουμε και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Στην περίπτωση του ρέματος της Νέας Αμισσού, με υπόδειξη και των τοπικών παραγόντων υποδείχθηκαν και καθορίστηκαν τα σημεία από όπου άρχισαν οι πρώτες παρεμβάσεις καθαρισμού από προχθές, Δευτέρα. Θα γίνει καθαρισμός όλου του ρέματος που βρίσκεται στο ρυμοτομικό σχέδιο και θα φθάσει μέχρι και την περιοχή της Τσομπάνκα στην Νέα Κρώμνη, επάνω από την περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης μαρμάρων Λαζαρίδη. Τα έργα έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν οι υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας και ιδιώτης εργολάβος.”
Το ρέμα της Νέας Αμισού σε πολλά σημεία του μέχρι και την περιοχή της Τσομπάνκα κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων γεμίζει με όμβρια ύδατα. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εξηγήσει πολλές φορές στα “Χ” ότι η άγρια βλάστηση και τα πεσμένα δέντρα μέσα στον χείμαρρο έχουν δημιουργήσει συνθήκες ζούγκλας σε κάποια σημεία καθώς έχει να καθαριστεί περίπου μια δεκαετία. Από την υπερβολική βλάστηση όπως λένε εμποδίζεται η ροή του νερού στον χείμαρρο ενώ εξαιτίας της ημιάγριας κατάστασης υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και με τα κουνούπια κατά την περίοδο του καλοκαιριού.
Στη διαδρομή του ρέματος από την περιοχή της Νέας Κρώμνης και περίπου μέχρι την Νέα Αμισσό, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων υπήρξαν αρκετά περιστατικά κατά τα οποία, εξ’ αιτίας των βροχοπτώσεων, λίγο έλειψε να υπάρξουν θύματα. Η υπερχείλιση της κοίτης του ρέματος δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης που παρατηρείται από μπάζα, απορρίμματα αλλά και εξαιτίας φερτών υλικών που παρασύρονται στην διαδρομή. Στα προβλήματα αυτά έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας κατά τα προηγούμενα χρόνια και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Φώτης Νικολαΐδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθαρισμός του ρέματος. έστω και μετά από την παρέλευση μιας και πλέον δεκαετίας, θα απαλλάξει την περιοχή από έναν σοβαρό κίνδυνο και θα βάλει τέλος στην δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων για το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ