Αποκομιδές απορριμμάτων και με δεύτερο μεσημεριανό δρομολόγιο στην αγορά

0
2971

Χ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Θα εξυπηρετήσουν μια πραγματική ανάγκη που υπάρχει στην πόλη – Είμαι ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει για τη βελτίωση της καθαριότητας εντός των ορίων του Δήμου Δράμας»

Την έναρξη νέων απογευματινών δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης, αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δήμος Δράμας. Με την κίνηση αυτή, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας στοχεύει στην επιπλέον αποσυμφόρηση της πόλης από τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα ειδικά κατά τις ημέρες που είναι ανοικτή η αγορά.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, κ. Χρήστος Κυριακίδης, είπε ότι η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται καθημερινά ξεκινώντας από τις 6 το πρωί με 4 απορριμματοφόρα που καθαρίζουν το κέντρο της πόλης και έπειτα μετακινούνται στους υπόλοιπους τομείς του Δήμου Δράμας.
Ωστόσο, τις ημέρες κατά τις οποίες είναι ανοικτή η αγορά, δηλαδή Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, παρατηρείται συσσώρευση αρκετών απορριμμάτων στο κέντρο. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνουν επιπλέον δρομολόγια τις συγκεκριμένες ημέρες, για την αποκομιδή τόσο των απορριμμάτων, όσο και των ανακυκλώσιμων, μετά το κλείσιμο της αγοράς στις 2.30 το μεσημέρι, με στόχο όταν τα καταστήματα ανοίξουν το απόγευμα η αγορά να είναι απαλλαγμένη από τα απορρίμματα.
Ουσιαστικά, στις 2.30 το μεσημέρι οπότε και θα αρχίζουν την αποκομιδή τα νέα δρομολόγια των απορριμματοφόρων θα έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση απορριμμάτων στους κάδους ενώ εκείνη την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι μικρότερη με αποτέλεσμα να μην προκαλείται όχληση στις μετακινήσεις των οχημάτων.
Σε ότι αφορά το προσωπικό το οποίο απαιτείται για τη λειτουργία των νέων δρομολογίων ο κ. Κυριακίδης επεσήμανε ότι: «Η δυνατότητα να εφαρμόσουμε αυτή την απόφαση μας δίνεται τώρα λόγω των ανθρώπων που έχουν προσληφθεί στην υπηρεσία με τις τετράμηνες συμβάσεις. Επίσης έχουν λήξει οι άδειες ειδικού σκοπού και ταυτόχρονα έχει αποδεσμευτεί προσωπικό από τα οχήματα της ανακύκλωσης που πλέον έχει αναλάβει η ΔΙΑΑΜΑΘ. Στόχος μας είναι τα νέα δρομολόγια να εφαρμοστούν σε μόνιμη βάση, γιατί θα εξυπηρετήσουν μια πραγματική ανάγκη που υπάρχει στην πόλη, τις συγκεκριμένες ημέρες. Την ανάγκη αυτή τη γνωρίζαμε αλλά δεν είχαμε το απαραίτητο προσωπικό για να θέσουμε σε λειτουργία νέα δρομολόγια».
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει για τη βελτίωση της καθαριότητας εντός των ορίων του Δήμου Δράμας ενώ εξήρε την προσπάθεια του προσωπικού καθαριότητας και δήλωσε την εκτίμησή του ότι με τις μετακινήσεις προσωπικού και την προσθήκη νέων εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και με την προμήθεια των 4 νέων απορριμματοφόρων και δυο μικρών φορτηγών, η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!