Αρχικά με συστάσεις προσπαθεί ο Δήμος Δράμας να εφαρμόσει τη νομιμότητα στα πεζοδρόμια της 19ης Μαΐου

0
701

Ανδρ. Χαραλαμπίδης: «Η Δημοτική Αστυνομία σε πρώτη φάση προβαίνει σε συστάσεις. Θα ακολουθήσουν και πρόστιμα»


 

Αρχικά με ανοχή και εφαρμόζοντας μια περίοδο προσαρμογής, ο Δήμος Δράμας προσπαθεί να αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις κάλυψης πεζοδρομίων από εμπορεύματα επιχειρήσεων στον χώρο της ανάπλασης στην 19ης Μαΐου, στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ. Το ζήτημα αυτό είχε τεθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δημοτικοί σύμβουλοι αναρωτήθηκαν τι γίνεται με την κάλυψη των καινούργιων πεζοδρομίων της 19ης Μαΐου από εμπορεύματα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί. Κατά πόσο δηλαδή αυτό είναι σύννομο και αν υπάρχουν σχετικές άδειες για αυτό.
Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανάπλαση της περιοχής είναι ουκ ολίγα και σύμφωνα με το σκεπτικό που εκφράστηκε, θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο έργο που υλοποιήθηκε και στην προσπάθεια για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Μιλώντας χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης τόνισε ότι έχει απευθυνθεί προς τους καταστηματάρχες πρόσκληση ενδιαφέροντος, προκειμένου εφόσον θέλουν να κάνουν νόμιμη χρήση των πεζοδρομίων να σπεύσουν και να κάνουν αιτήσεις για να τους διατεθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο τετραγωνικά. «Από εκεί και πέρα, φυσικά και θα γίνεται έλεγχος και θα επιβληθούν πρόστιμα εάν πρέπει. Υπάρχουν ορισμένοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις και έχουν πάρει εγκρίσεις. Αν υπάρχουν αυθαιρεσίες φυσικά και θα παρέμβει η Δημοτική Αστυνομία. Η Δημοτική Αστυνομία σε πρώτη φάση προβαίνει σε συστάσεις. Θα ακολουθήσουν και πρόστιμα. Υπάρχει μια περίοδος ανοχής αλλά δεν ξεχνούμε ότι έγινε ένα καλαίσθητο έργο για να παραδοθεί στους πολίτες και να το χαρούν. Δεν μπορεί λοιπόν να αυθαιρετεί ο καθένας και χρησιμοποιεί χωρίς άδεια το πεζοδρόμιο για να τοποθετεί ή να προβάλλει τα προϊόντα του. Αν η Δημοτική Αστυνομία προβαίνει σε ελέγχους και κάνει συστάσεις αλλά κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν χρήση των πεζοδρομίων αυθαίρετα τότε θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Έχουν επιβληθεί σε κάποιους. Πάντως δεν μπορώ να πω ότι το πρόβλημα είναι σε βαθμό που θα λέγαμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πρόκειται για μετρημένες περιπτώσεις. Κάποιοι θέλουν να αυθαιρετούν και έχουν μείνει στην νοοτροπία χρήσης του χώρου όπως αυτή γινόταν πριν από τα έργα ανάπλασης, Νομίζω όμως ότι όλοι θα μπουν στη διαδικασία της νομιμότητας» τόνισε.
Στην ίδια περιοχή πάντως έχει προκύψει εμφανώς πρόβλημα και με την στάθμευση των οχημάτων. Μετά την περαίωση των έργων πολλοί παρκάρουν σχεδόν κάθετα στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την κίνηση στο ένα από τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της 19ης Μαΐου. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οδηγοί που για να προσπεράσουν τα λάθος παρκαρισμένα αυτοκίνητα αναγκάζονται να βγούνε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κάτι που κρύβει κινδύνους και έχει παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!