Άρχισε η αποκατάσταση των διαβάσεων του ΟΣΕ

0
1182

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου και θα συνεχιστούν στην Αρκαδιουπόλεως


Ένα πρόβλημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετά χρόνια ταλαιπωρώντας τους διερχόμενους, από τις ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ μέσα στην πόλη της Δράμας, άρχισε επιτέλους να επιλύεται αυτές τις ημέρες. Η σιδηροδρομική διέλευση, λόγω των έργων έχει πλέον διακοπεί, αφού ήδη άρχισε η αποκατάσταση στις ράγες του ΟΣΕ, στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ άρχισαν εργασίες αποκατάστασης των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ, κάνοντας την αρχή από τη διάβαση που βρίσκεται πλησίον των εγκαταστάσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου για να συνεχίσει αμέσως μετά στην επόμενη ισόπεδη διάβαση που βρίσκεται κοντά στο κτήριο της ΔΕΗ, στην οδό Αρκαδιουπόλεως. Πιθανόν τα έργα να συνδέονται και με την ανακοίνωση της Hellenic Train που έκανε γνωστό προς το επιβατικό κοινό ότι, λόγω έργων στη σιδηροδρομική υποδομή, από την Τρίτη 05/07/2022 έως και τη Δευτέρα 11/07/2022, οι αμαξοστοιχίες 1631-1632 (Θεσσαλονίκη – Δράμα) θα εκτελούνται στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σέρρες με τρένο και στο τμήμα Σέρρες – Δράμα με λεωφορείο.
Υπενθυμίζεται ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση του οδοστρώματος στις ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ εντός της πόλης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της φθοράς και δημιουργούσε προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα, ενώ έκρυβε και κινδύνους.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, δήλωσε ότι τα έργα αποκατάστασης που άρχισαν στην ισόπεδη διάβαση της οδού Αγίου Κωνσταντίνου δεν θα διαρκέσουν πολύ εξηγώντας ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανότατα μέσα σε ένα δεκαήμερο. Ο ίδιος τόνισε ότι αμέσως μετά τα τεχνικά συνεργεία θα μεταφερθούν στην ισόπεδη διάβαση της οδού Αρκαδιουπόλεως, όπου θα πραγματοποιήσουν ανάλογες εργασίες αποκατάστασης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα συνεργεία του ΟΣΕ με τους μηχανικούς του οργανισμού έχουν αναλάβει την αποξήλωση στις ράγες και τις υποβάσεις και ο Δήμος Δράμας αφού σκάψει θα τοποθετήσει ελαστικό τάπητα, στο σημείο της διάβασης. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, η κυκλοφορία των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω παρακαμπτηρίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις που προηγήθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας, από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.
Υπενθυμίζεται η αναγκαιότητα αποκατάστασης των ισόπεδων διαβάσεων έχει τεθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια, από τις περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, ενώ ήταν χαρακτηριστικές και οι συνεχείς αναφορές στο θέμα από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λευτέρη Χρυσοχοΐδη. Κάθε φορά η Δημοτική Αρχή διευκρίνιζε ότι θα έπρεπε να υπάρξει άδεια από τον ΟΣΕ προκειμένου να παρέμβει ο Δήμος Δράμας, για εργασίες αποκατάστασης και για τον λόγο αυτό υπήρξαν κατ’ επανάληψη οχλήσεις προς τον ΟΣΕ από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Καψημάλη.
Ευτυχώς, παρά την μακροχρόνια ταλαιπωρία των οδηγών και την αδικαιολόγητη χρονική καθυστέρηση, τα έργα αποκατάστασης των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ άρχισαν επιτέλους να υλοποιούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ