Αρχίζει σύντομα η βελτίωση του δρόμου προς τα Θερμιά

- Την δημιουργία ενός νέου ασφαλέστερου δρόμου χωρίς προβλήματα ετοιμάζει στην συνέχεια με μελέτη που καταρτίζει ο Δήμος Παρανεστίου - Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και του αναδόχου

0
459

Υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση του έργου « Εργασίες Άρσης Καταπτώσεων και Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του Οδικού Δικτύου από Δημοτική Κοινότητα Παρανεστίου προς τα Λουτρά Θερμιών». Πρόκειται για ένα δρόμο που λόγω κατολισθήσεων, κατά την χειμερινή κυρίως περίοδο, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους υλοτόμους και σε όσους θέλουν να επισκεφτούν την πανέμορφη περιοχή.
Στόχος του είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια του δρόμου προς τα Θερμιά ανέφερε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.


Ο ίδιος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας εξήγησε ότι στο δρόμο που ξεκινά από το Παρανέστι και καταλήγει στα «Θερμιά» υπάρχει ασφαλτοστρωμένο τμήμα το οποίο είχε δημιουργήσει παλαιότερα η ΔΕΗ. «Δεν είναι βέβαια ένας δρόμος που διαθέτει επαρκές πλάτος αλλά χρησιμοποιείται από τα διερχόμενα οχήματα. Με την πάροδο του χρόνου όμως έχουν δημιουργηθεί καταπτώσεις που δημιουργούν ανάγκες για συνεχή καθαρισμό. Υπάρχουν σημεία του δρόμου που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Εμείς σαν δήμος κατορθώσαμε πριν από 2-2, 5 περίπου χρόνια να εξασφαλίσουμε μια έγκριση χρηματοδότησης για τις θεομηνίες, προκειμένου να προχωρήσουμε σε διόρθωση τμήματος του δρόμου, στα σημεία που έχει υποστεί φθορές και εκεί όπου υπάρχουν καταπτώσεις. Μέσα από τη μελέτη του έργου, διαπιστώθηκαν τα σημεία επικινδυνότητας και στη συνέχεια ακολούθησε η δημοπράτηση του έργου για το οποίο ήδη υπογράψαμε συμφωνητικό με τον ανάδοχο. Το έργο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και τελικά μετά την έκπτωση το κόστος του μειώθηκε στο ύψος των 415.000 ευρώ περίπου. Από τον εργολάβο έχουμε την ενημέρωση ότι προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν δεν εμποδίζουν την έναρξη των εργασιών» ανέφερε ο κ. Καγιάογλου.
Σύμφωνα με όσα είπε επίσης ο Δήμαρχος Παρανεστίου, πρόκειται για ένα δρόμο πολύ σημαντικό για την περιοχή, καθώς από αυτόν καθημερινά διέρχεται μεγάλος αριθμός οχημάτων, από υλοτόμους, εμπόρους ξυλείας και στελέχη του Δασαρχείου μέχρι τα στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ, επισκέπτες των Θερμιών, εκδρομείς της περιοχής, κτηνοτρόφους, αγρότες και μελισσοκόμους.
Ο Δήμος Παρανεστίου πάντως δεν σταματά στο συγκεκριμένο έργο για την βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής, το οποίο θεωρεί βασικό παράγοντα στην προσπάθειά του να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει την εκπόνηση μιας μελέτης για την δημιουργία ενός καινούργιου δρόμου προς τα Θερμιά μήκους 32 χιλιομέτρων ο οποίος θα έχει λιγότερες στροφές, θα συνοδεύεται με τεχνικά έργα που θα εμποδίζουν τις καταπτώσεις και θα είναι διπλής κατεύθυνσης με πλάτος 5, 75 μέτρα. Ο δρόμος αυτός θα ξεκινά από την γέφυρα της ΔΕΗ και θα καταλήγει στην περιοχή των Θερμιών, όπως είπε στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ