Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου οι προκριματικοί αγώνες ρομποτικής της IRO Hellas στη Δράμα

- Γ. Δώδος στα «Χ»: «Ο διαγωνισμός έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και εμείς στην Ελλάδα έχουμε την τιμή να τον φιλοξενούμε την πρώτη χρονιά»

0
624

Προκριματικός διαγωνισμός ρομποτικής του IRO Hellas θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπακίου το οποίο έχει επιδείξει μέχρι σήμερα πολύπλευρη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο εκπαιδευτής Ρομποτικής κ. Γιώργος Δώδος, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, η πίστα θα μετατραπεί σε έδαφος ανταγωνισμού για το ποδόσφαιρο 1vs1.
Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε ένα αγώνισμα που θα δοκιμάσει τις ατομικές τους ικανότητες και το πνεύμα της ανταγωνιστικότητας. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν ρομποτικούς παίκτες ποδοσφαίρου τους οποίους θα χειρίζονται τηλεκατευθυνόμενα με υπολογιστές. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Mission Challenge. Μια άγνωστη αποστολή που θα απαιτήσει από τους συμμετέχοντες εφευρετικότητα, ομαδικό πνεύμα και τη δεξιότητα να αντιμετωπίζουν απρόσμενες καταστάσεις. Τα παιδιά θα πρέπει να χτίσουν ρομποτάκια τα οποία θα μπορούν να εκτελέσουν τις αποστολές αλλά αυτοματοποιημένα χωρίς τηλεκατεύθυνση. Τα παιδιά θα πρέπει να γράψουν κώδικα, να τον δοκιμάσουν και τα ρομποτάκια θα πρέπει να μπουν στην πίστα αυτόνομα και να εκτελέσουν διάφορες αποστολές. Ο προκριματικός διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και αναμένεται να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πρόκειται σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Δώδος για προκριματικούς αγώνες αθλητικής Ρομποτικής με ανοικτή πρόσκληση για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTEK στο τηλέφωνο: 6934390764. Ήδη όπως είπε ο ίδιος, υπάρχουν αρκετές συμμετοχές από τη Δράμα από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια αλλά και ιδιωτικά φροντιστήρια όπως και ΚΔΑΠ αλλά και υπάρχουν και συμμετοχές από άλλους νομούς.
Το 30% των ομάδων που θα αναδειχθούν από τους προκριματικούς θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στον τελικό που θα γίνει τον Ιανουάριο στην Αθήνα και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. «Ο διαγωνισμός έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και εμείς στην Ελλάδα έχουμε την τιμή να τον φιλοξενούμε την πρώτη χρονιά. Οι προκριματικοί αγώνες που θα γίνουν στην Δράμα καλύπτουν όλη την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης» τόνισε ο κ. Δώδος.
Ο προκριματικός διαγωνισμός αντιπροσωπεύει ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τους συμμετέχοντες προς την παγκόσμια σκηνή, καθώς αποτελεί την πύλη εισόδου για τον παλαιότερο ιστορικά παγκόσμιο θεσμό αγωνισμάτων και διαγωνισμών IRO. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός International Robot Olympiad – IRO θα λάβει χώρα στην Αθήνα, από τις 15 έως τις 20 Ιανουαρίου, προσφέροντας στους νικητές την ευκαιρία να ανταγωνιστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον και να αναδείξουν τις ικανότητές τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ