Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία 100 αποφοίτων από τα δυο πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας

- Τι είπε στα «Χ» ο κοσμήτορας της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών κ. Πέτρος Σαμαράς

0
779

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή ορκωμοσίας για περίπου 100 αποφοίτους των δυο τμημάτων της σχολής γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) που λειτουργούν στην Δράμα. Εξήντα επτά από τους φοιτητές ήταν απόφοιτοι του τμήματος Δασολογίας και οι υπόλοιποι από το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας.
Πρόκειται για αποφοίτους των πρώτων τμημάτων των ΤΕΙ καθώς η συνένωση των τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούσαν στην Δράμα και η ένταξή τους στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) πραγματοποιήθηκε μόλις το 2019, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Πέτρος Σαμαράς, κοσμήτορας της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ στην οποία ανήκουν τα δυο τμήματα της Δράμας.


Ο κοσμήτορας της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών απευθυνόμενος στους φοιτητές, είπε ότι για αυτούς αρχίζει μία καινούργια περίοδος μετά την αποφοίτησή τους, στην οποία θα έχουν σε κάθε περίπτωση την υποστήριξη των καθηγητών τους. Ανέφερε ότι οι απόφοιτοι έχουν πάρει τα κατάλληλα εφόδια και τις απαιτούμενες γνώσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές συνθήκες, είτε συνεχίσουν τις σπουδές τους με μεταπτυχιακά, είτε αρχίσουν αρχίσουν την εργασία τους. Επεσήμανε ότι ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός, καθώς αν τελικώς αποδειχθούν καλοί επιστήμονες αυτό θα έχει άμεση αντανάκλαση και στην φήμη τους τμήματος που αποφοίτησαν. Επεσήμανε ότι οι σημερινές συνθήκες, ιδιαίτερα για τους δασολόγους, αλλά και για τους υπόλοιπους αποφοίτους, καθιστούν πολύ σημαντικό τον ρόλο τους. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι φυσικές καταστροφές κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι υπηρεσίες που θα κληθούν να στελεχώσουν οι απόφοιτοι είναι πολύ σημαντικές, όπως τόνισε.
Σχετικά με την επαγγελματική εξέλιξη και τις επιλογές των αποφοίτων των δυο τμημάτων της Δράμας ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε αργότερα μιλώντας στα «Χ» ότι: «Οι απόφοιτοι των δυο τμημάτων του ΔΙΠΑΕ έχουν τη δυνατότητα πλέον να εγγραφούν στο ΓΕΩΤΕΕ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για παράδειγμα κάποιος που αποφοιτά από το τμήμα Δασολογίας, μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν μπορούσε να εγγραφεί στο ΓΕΩΤΕΕ και να έχει την ιδιότητα του Δασολόγου, να υπογράψει κάποιες μελέτες κλπ. Αυτό άλλαξε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση και ήταν αίτημα για το οποίο προηγήθηκαν κινητοποιήσεις από τους φοιτητές. Οι φοιτητές ειδικά του τμήματος Δασολογίας πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ένα επάγγελμα που έχει δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι φυσικές καταστροφές, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές που εμφανίζονται με εντονότερο τρόπο στην εποχή μας είναι καταστάσεις που οι Δασολόγοι καλούνται να αντιμετωπίσουν…».
Για την ορκωμοσία των φοιτητών στην οποία όπως ήταν φυσικό δεν έλειπαν γονείς, συγγενείς και φίλοι τους, έγιναν δυο εκδηλώσεις. Στην πρώτη, που αφορούσε τους αποφοίτους του τμήματος Δασολογίας, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του τμήματος κ. Αντώνη Παπαδόπουλο, από τον κοσμήτορα της σχολής κ. Πέτρο Σαμαρά και από τον πρόεδρο του του παραρτήματος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας. Στην δεύτερη εκδήλωση ορκωμοσίας που αφορούσε το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του τμήματος κ. Σπύρος Μάμαλης όπως και ο κοσμήτορας της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών κ. Πέτρος Σαμαράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ