Αρχίζουν οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

0
4159

Θα διαρκέσουν από τις 3 μέχρι και τις 31 Μαΐου


 

Έντονο είναι και φέτος το ενδιαφέρον των γονέων για εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας. Η περίοδος εγγραφών για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου για την σχολική περίοδο 2022-2023 ξεκινά από τις 3 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.
Οι εγγραφές γίνονται μάλιστα και με ηλεκτρονική αίτηση των γονέων στο στο e-mail του σχολείου και συγκεκριμένα στο gymmdram@sch.gr ή δια ζώσης στο σχολείο κάθε μέρα από 10.00′ μέχρι 13.00′. Η αίτηση πρέπει να υπογραφεί και από τους δύο γονείς, εκτός αν υπάρχει δικαστική απόφαση επιμέλειας από ένα γονέα. Τυποποιημένο έντυπο της αίτησης υπάρχει στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Δράμας.
Για να γίνει η αίτηση χρειάζεται κάποιο e-mail και ένα αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ, κλπ.). Δηλαδή μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οι γονείς οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους. Χρειάζεται επίσης φωτοτυπία ταυτότητας και των δυο γονέων. Αν δεν λάβουν απάντηση θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2521028191, που ανήκει στο σχολείο. Αν πρόκειται για κηδεμόνες δύο υποψηφίων (π.χ. δίδυμα) πρέπει να κάνουν δύο ξεχωριστές αιτήσεις. Επίσης με το τέλος των αιτήσεων θα γίνει ενημέρωση για τον προγραμματισμό, που ορίζει τις ημέρες και ώρες των εξετάσεων
Η διαδικασία επιλογής διεξάγεται από επιτροπή επιλογής που συγκροτείται για το σκοπό αυτό. Τα θέματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι: Διάκριση ηχοχρωμάτων, Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα και προαιρετικά ένα Μουσικό Όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό) σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.
Η ημερομηνία της διαδικασία επιλογής δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη από την πολιτεία, όπως είπε χθες μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Γιαμαλής.

Κατά τη διαδικασία επιλογής ο μαθητής καλείται:
-Να τραγουδήσει τραγούδι της επιλογής του, το οποίο έχει προετοιμάσει.
-Να συνοδεύσει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του, κτυπώντας παλαμάκια.
-Να επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.
-Να διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τη μεταβολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω του τονικού ύψους του ήχου.
-Να επαναλάβει σε απλό μουσικό όργανο (ξυλόφωνο) μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) που ακούει στο πιάνο.
-Να εκτελέσει, εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον Κατωτέρας Ωδείου, ολιγόλεπτο μουσικό έργο της επιλογής του. Η εκτέλεση έργου είναι προαιρετική.

Πιθανόν (χωρίς αυτό να είναι ακόμη βέβαιο για φέτος) να απαιτηθεί, ο υποψήφιος να αναγνωρίσει, μέσα από ηχογραφημένα μουσικά αποσπάσματα, τον αριθμό επαναλήψεων ενός σύντομου και χαρακτηριστικού μουσικού θέματος κατά την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού, τις βασικές κατηγορίες οργάνων – Έγχορδα, Πνευστά, Κρουστά και τo ύφος χαρακτηριστικών και σύντομων μουσικών κομματιών.(ομαδική δια ζώσης ακρόαση ηχητικού αρχείου).

Σημειώνεται τέλος, ότι για το θέμα των κατατακτηρίων εξετάσεων, δηλαδή για τις περιπτώσεις μαθητών που φοιτούν σε άλλα σχολεία και θέλουν να συνεχίσουν στο Μουσικό Σχολείο, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, εφόσον έχουν κάποιες μουσικές γνώσεις. Οι εξετάσεις αυτές είναι του επιπέδου της τάξης που θέλουν να παρακολουθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ