Άσπρισε ο Νομός Δράμας

1
1293

– Στους δρόμους οι αλατιέρες και τα μηχανήματα αποχιονισμού της Π.Ε. Δράμας
– Δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις


Χιονοπτώσεις χωρίς προβλήματα σημειώνονται από χθες κυρίως στην ορεινή περιοχή τής Δράμας και κυρίως στην περιοχή τού Νευροκοπίου, όπου οι δρόμοι τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα, παρέμειναν ανοικτοί και προσπελάσιμοι. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε κοντινές βουνοκορυφές γύρω από την πόλη της Δράμας, όπως και στην την περιοχή πάνω από το Μακρυπλάγι, όπου λόγω της χιονόπτωσης έγινε προληπτικά ρίψη αλατιού προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των κτηνοτρόφων. Στην υπόλοιπη ορεινή περιοχή προς το Παρανέστι χθες Πέμπτη, δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα από χιονοπτώσεις, καθώς υπήρχε ελαφρά βροχόπτωση όπως και εντός της πόλης της Δράμας.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρξε χιονόπτωση στο Λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου και έτσι ενεργοποιήθηκε ο υπηρεσιακός μηχανισμός προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Στους δρόμους της περιοχής του Νευροκοπίου επιχειρούσαν από το πρωί τρεις αλατιέρες. Οι δυο στο δρόμο από την Προσοτσάνη προς το Νευροκόπι και η μια από τη διασταύρωση του Βώλακα προς την κοινότητα και στην περιοχή Ποταμών και Μικροκλεισούρας. Παράλληλα άλλη μια αλατιέρα επιχειρούσε αργότερα το μεσημέρι και στον επαρχιακό δρόμο προς το Σιδηρόνερο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης σε επαφή που είχε με την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σέρτη και με τον διοικητή της Τροχαίας κ. Σκάρλιο ενημερώθηκε ότι υπήρξε περιορισμός της κίνησης των βαρέων οχημάτων στο δρόμο Δράμας Νευροκοπίου, μετά τη διασταύρωση των Κοκκινογείων, ενώ τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα κινούνταν κανονικά, χωρίς προβλήματα αλλά θα έπρεπε να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες όπως ορίζεται άλλωστε και από τη νομοθεσία. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ευτυχώς μέχρι τουλάχιστον και το μεσημέρι το οδικό δίκτυο ήταν προσπελάσιμο σε όλο το Νομό Δράμας. Ενώ δεν αναφέρθηκαν και προβλήματα εξαιτίας της χιονόπτωσης.
Σε ότι αφορά την περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, σημειώθηκε επίσης χιονόπτωση και δημιουργήθηκε μια ικανοποιητική χιονοκάλυψη, κάτι που αποτελούσε ζητούμενο από τον Δεκέμβριο, όταν και άνοιξε επίσημα το χιονοδρομικό. «Το χιόνι στο χιονοδρομικό είναι ζητούμενο. Θέλουμε να λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο. Θέλουμε να υπάρξει ικανή ποσότητα χιονιού για να λειτουργήσουν και οι τέσσερις πίστες που φέτος είναι διαθέσιμες. Μιλάμε για τα δυο baby lift, τον «Παππού» και την «Μέστα». Ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο κρατιέται ανοικτός και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία” τόνισε ο Αντιπεριφερειάχης Δράμας, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος από το πρωί χθες βρέθηκε στο εργοτάξιο της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ μετέβη με υπηρεσιακούς παράγοντες και στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.
Η εκτίμηση που υπήρχε χθες όπως είπε, ήταν ότι από τα ξημερώματα της Παρασκευής (σήμερα) θα αυξηθεί η χιονόπτωση. Για τον λόγο αυτό μιλώντας μέσα από τα «Χ», επέστησε την προσοχή σε όλους τους οδηγούς να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα με τα οποία κινούνται στο οδικό δίκτυο, και αν είναι δυνατόν, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Δράμας ήταν χθες επί ποδός για τυχόν προβλήματα. Τόσο τα μηχανήματα του ίδιου του Δήμου Δράμας όσο και αυτά που διαθέτει ο εργολάβος για τον αποχιονισμό στο ορεινό δίκτυο του δήμου, ήταν σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν ανάλογα με την κατάσταση των δρόμων, όπως είπε στα «Χ» ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Δερματίδης.
Όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω χιονόπτωσης, ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα Ι.Χ.Φ. οχήματα στην Εθνική Οδό Δράμας – Εξοχής από τη διασταύρωση Βώλακα έως και τη διασταύρωση Οχυρού και για όλα τα οχήματα στην Επαρχιακή Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από τον οικισμό Λιβαδερού έως τον οικισμό Σιδηρόνερου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!