Αθρόα προσήλθαν στις κάλπες οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα

0
1509

– Αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι
– Μιλούν στα «Χ» οι: Ε. Χαρίσκου, Χ. Κεφαλίδου, Α. Νικολαΐδης


Χωρίς προβλήματα και με αυξημένη προσέλευση σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, των αντιπροσώπων ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής -ΠΑΣΟΚ αλλά και για την ονομασία του κινήματος.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας οι εκλογές έγιναν σε 5 εκλογικά κέντρα, όσοι δηλαδή είναι και οι δήμοι. Το πρώτο εκλογικό κέντρο στον Δήμο Δράμας λειτούργησε με δυο κάλπες στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (πρώην Νομαρχία). Το δεύτερο εκλογικό κέντρο ήταν στον Δήμο Δοξάτου με μια κάλπη, στο ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου. Το τρίτο εκλογικό κέντρο ήταν στο Κάτω Νευροκόπι, με μια κάλπη στο δημαρχείο του Κ. Νευροκοπίου. Το τέταρτο εκλογικό κέντρο ήταν στον Δήμο Προσοτσάνης με μια κάλπη στο δημαρχείο Προσοτσάνης και το τέταρτο εκλογικό τμήμα ήταν στον Δήμο Παρανεστίου, με μια κάλπη στο δημαρχείο Παρανεστίου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, εκλέγονται συνολικά 43 σύμβουλοι για το συνέδριο του κινήματος. Συγκεκριμένα θα εκλεγούν 6 σύμβουλοι από τον Δήμο Δοξάτου, 22 σύμβουλοι από τον Δήμο Δράμας, 5 σύμβουλοι από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, 3 σύμβουλοι από τον Δήμο Παρανεστίου και 7 σύμβουλοι από τον Δήμο Προσοτσάνης.
Επίσης η ψηφοφορία ανέδειξε 11 μέλη στη Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας. Παράλληλα έγιναν εκλογές και για τις τοπικές οργανώσεις σε κάθε δήμο, οι οποίες θα είναι πενταμελείς εκτός από τον Δήμο Δράμας που θα είναι επταμελής.

Οι υποψήφιοι για το Συνέδριο στον Δήμο Δράμας
Στον Δήμο Δράμας, υποψήφιοι στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 3ο συνέδριο, ήταν οι: Ισσάκ Αβραμίδης, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Βαμβακίδου, Ευαγγελία Βρακά, Παναγιώτης Ευθυβούλης, Αλέξανδρος Καγκελίδης, Δαμιανός Καγκελίδης, Σοφία Καρσανίδου, Βασιλική Κασάπη, Χαράλαμπος Κερτίκης, Εμμανουήλ Κυριακάκης, Παρθένα – Πάττυ Κωνσταντινίδου, Στέργιος Κωνσταντίνου, Τρύφων Λαζαρίδης, Αναστάσιος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ιωάννης Σκλήβας, Χρυσάνθη Χαρίσκου.

Οι υποψήφιοι για την Νομαρχιακή επιτροπή
Υποψήφιοι για την ενδεκαμελή Νομαχιακή Επιτροπή ήταν οι: Νικόλαος Αβραμίδης, Μαρία Βαμβακίδου, Ελένη Ηλιάδου, Αλέξανδρος Καγκελίδης, Σοφία Καρσανίδου, Χαράλαμπος Κερτίκης, Αναστάσιος Κυριαζίδης, Παρθένα -Πάττυ Κωνσταντινίδου, Τρύφων Λαζαρίδης, Παύλος Νίκογλου, Μαρία Νταλίδου, Παρασκευάς Παπαδόπουλος, Μιλιτάδης – Μίλτος Πατσταλτζίδης, Παναγιώτης Ψαρράς.
Στο ψηφοδέλτιο για τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής οι εκλογείς έπρεπε να επιλέξουν και για την ονομασία του κινήματος έχοντας δυο επιλογές: Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Οι υποψήφιοι για τη Συντονιστική Επιτροπή Τ.Ο. Δράμας
Επίσης στον Δήμο Δράμας, ψήφισαν και για την ανάδειξη της Συντονιστικής Επιτροπής Τ.Ο. Δράμας για την οποία υποψήφιοι ήταν οι: Παναγιώτης Αθανασιάδης, Βασιλική Κασάπη και Κωνσταντίνος Μητρούσης.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα κα Ευγενία Χαρίσκου, τόνισε ότι η διαδικασία κύλησε χωρίς προβλήματα και ότι υπήρξε σημαντική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες. Επεσήμανε ότι η ψηφοφορία θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο κόμμα ενώ σχετικά με την ψηφοφορία για την ονομασία του κινήματος είπε ότι αυτή η επιλογή έχει τη δική της σημασία για την προοδευτική παράταξη.
Η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Kεφαλίδου, δήλωσε στα «Χ» σχετικά: «Ψηφίζουμε για νομαρχιακές, για τοπικές, για ανάδειξη συνέδρων και κυρίως υπάρχει ένα δημοψήφισμα για την ονομασία του χώρου μας. Ένας από τους βασικούς λόγους που προσέρχεται στις κάλπες ο κόσμος είμαι γιατί είναι συναισθηματικά δεμένος το Κίνημα. Η προσέλευση σε επίπεδο Νομού Δράμας, θεωρώ ότι ήταν πολύ ικανοποιητική. Αλλά και πανελλαδικά υπήρξε σημαντική κινητοποίηση του κόσμου. Αυτό είναι σημαντικό μετά κι από την επιτυχία της ψηφοφορίας των 270.000 πολιτών στις διαδικασίες για την ανάδειξη του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη. Ψηφίζουμε για να κλείσουν οι εκκρεμότητες που αφορούν την ανάδειξη των νέων οργάνων του κινήματος αλλά κυρίως για να καταθέσουμε την άποψή μας σε σχέση με την ονομασία του χώρου. Τα σύμβολα έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Είναι ιστορική μνήμη. Είναι η πορεία με τα λάθη, με τις νίκες, με τις μεταρρυθμίσεις και με τους ανθρώπους που έχουν μία διαδρομή μέσα στο χώρο. Αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Προσπαθούμε να απευθυνθούμε στην παραγωγική Ελλάδα, στους νέους ανθρώπους και να συστηθούμε ξανά στην κοινωνία».
Ο πολιτευτής του κινήματος κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης, τόνισε στα «Χ» ότι η ψηφοφορία έχει σημασία για την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ με στόχο την οργάνωση από τη βάση και την πορεία προς το συνέδριο. Σκοπό έχει να ανέλθουν τα ποσοστά του κινήματος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο επίπεδο, προκειμένου ο τόπος να πάει μπροστά. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του κινήματος κ. Ανδρουλάκης από την επόμενη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσει για τις πολιτικές του απόψεις και το πως θα προχωρήσει η χώρα μπροστά, διότι το ΠΑΣΟΚ θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ