Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η έκθεση Βιβλίου και Εποπτικού Υλικού

0
3436

Μιλάει στα «Χ» η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας, Μαρία Βραδέλη


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας – PALSO ΔΡΑΜΑΣ πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 8 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hydrama, την καθιερωμένη έκθεση Βιβλίου και Εποπτικού Υλικού. Η έκθεση επέστρεψε μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της υγειονομικής κρίσης. Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και ενημερωτικές ομιλίες από στελέχη των εκδοτικών οίκων που συμμετείχαν στην έκθεση η οποία διοργανώθηκε με επιτυχία.
Η κα Μαρία Βραδέλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας – PALSO ΔΡΑΜΑΣ, τόνισε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η έκθεση έγινε μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω των υγειονομικών συνθηκών. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας έκθεσης που γίνεται εδώ και δεκαετίες, οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών του συλλόγου και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ότι καινούργιο κυκλοφορεί πλέον στον χώρο της εκπαίδευσης. Στην έκθεση συμμετείχαν εκπρόσωποι οκτώ εκδοτικών οίκων που μετακινήθηκαν στη Δράμα, από την Αθήνα, αριθμός που οι διοργανωτές θεωρούν σημαντικό δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν.
Η κα Βραδέλη σημείωσε ότι αυτές οι εκθέσεις είναι σημαντικές για το έργο των εκπαιδευτικών των κέντρων ξένων γλωσσών και πρόσθεσε: «Συνήθως τέτοιες εκθέσεις γίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κάτι που συνεπάγεται πλέον ένα πολύ μεγάλο κόστος για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών της επαρχίας. Οι εκθέσεις όπως αυτή της Δράμας, δίνει τη δυνατότητα, χωρίς μεγάλα έξοδα, να ενημερωθούν τα στελέχη των κέντρων ξένων γλωσσών και όχι μόνο, για ότι πιο πρόσφατο κυκλοφορεί για τα βιβλία, το εποπτικό υλικό και τις μεθοδολογίες. Φέτος είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και συναδέλφους από τα Τρίκαλα οι οποίοι συνδύασαν την επίσκεψή τους και με μια εκδρομή στην πόλη μας».
Όπως αναφέρει η κα Βραδέλη, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον χώρο των κέντρων γλωσσών, από την υγειονομική κρίση και όσα ακολούθησαν την τελευταία περίοδο, ήταν αρκετά, όπως και στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους, αλλά ο συγκεκριμένος κλάδος δείχνει ανθεκτικότητα. Το ζήτημα που κυρίως αντιμετωπίστηκε, όπως εκτιμά η ίδια, κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων χρόνων, ήταν η ποιότητα στο χώρο της δουλειάς των κέντρων ξένων γλωσσών, την οποία προσπάθησαν να κρατήσουν όσο υψηλότερα γινόταν, παρόλα αυτά, υπήρξαν κάποια κενά τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν, με περισσότερη δουλειά τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία πλέον είναι πολύ κουρασμένα αλλά και ανασφαλή, παρατηρεί η κα Βραδέλη. Τονίζει επίσης ότι με τον καιρό θα επανέλθει η κανονικότητα τόσο για τα κέντρα ξένων γλωσσών όσο και για τα ίδια τα παιδιά. Πλέον οι ξένες γλώσσες είναι εργαλείο απαραίτητο για τα παιδιά αλλά και για τους σύγχρονους επαγγελματίες, τόσο για τη χρήση των νέων τεχνολογιών όπως το διαδίκτυο όσο και για τους επαγγελματίες με δεδομένη μάλιστα και τη διεθνοποίηση της αγοράς εργασίας.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας – PALSO ΔΡΑΜΑΣ διαθέτει σήμερα 31 μέλη, ενώ συνολικά στο Νομό Δράμας, λειτουργούν περίπου 40 κέντρα Ξένων Γλωσσών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ