Περίπου 180 μαθητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής που έγινε στη Δράμα

0
3387

– Συμμετείχαν παιδιά από τη Δράμα, τις Σέρρες και την Καβάλα
– Μιλούν στα «Χ» η κα Χαραλαμπίδου, ο κ. Φακίρης και ο κ. Δώδος


Για πρώτη φορά στον Νομό Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ισόγειο του δημαρχείου, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο διοργανωτή εκπαιδευτικής ρομποτικής την First Lego League, την Eduact και τον Δήμο Δράμας διαγωνισμός ρομποτικής της First Lego League.
Ταυτόχρονα, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας έγινε ενημέρωση για τους γονείς από τους διοργανωτές με θέμα: «Το μέλλον της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. Πώς να δώσετε στα παιδιά τα κατάλληλα εργαλεία για το μέλλον και γιατί να κάνετε εκπαιδευτική ρομποτική».
Mιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η εκπαιδεύτρια Ρομποτικής Σοφία Χαραλαμπίδου τόνισε ότι «για πρώτη φορά στο νομό Δράμας διοργανώθηκε διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής με θέμα τις διεθνείς και ενδοχώριες μεταφορές, “Cargo Connect”. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά όχι μόνο από το νομό Δράμας αλλά και από τους νομούς Σερρών και Καβάλας. Οι ομάδες ετοίμασαν τις μακέτες τους, τις οποίες παρουσίασαν στο διαγωνισμό. Τα παιδάκια ετοίμασαν μακέτες με Lego με θέμα τις μεταφορές. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από έξι παιδιά. Είχαν δηλώσει συμμετοχή 24 ομάδες. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 180 παιδιά από τους τρεις νομούς».
Παράλληλα, όπως είπε στα «Χ» ο εκπαιδευτής Ρομποτικής Γιώργος Δώδος, ο διαγωνισμός αφορούσε την κατασκευή μακέτας, μέσω ενός αυτοματισμού. «Δουλέψαμε τα εκπαιδευτικά υλικά της Lego, χρησιμοποιώντας αυτοματισμούς και διάφορους κινητήρες».
Η κα Χαραλαμπίδου διευκρίνισε επίσης ότι ένας τέτοιος διαγωνισμός ρομποτικής έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στον τομέα του προγραμματισμού, της ρομποτικής και της τεχνολογίας. Παράλληλα αποβλέπει στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα, την ενίσχυση της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη, την δημιουργία και τη συνεργασιμότητα.
Παράλληλα ο κ. Πέτρος Φακίρης, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και εκπαιδευτικής ρομποτικής, σημείωσε μιλώντας στα «Χ» ότι πλέον «Η ρομποτική δεν είναι απλά ένας χρήσιμος τομέας για το μέλλον αλλά είναι το ίδιο το μέλλον», προσθέτοντας ότι «όλες οι θετικές επιστήμες, αντικατοπτρίζονται επάνω σε εργασίες που τους ανατίθενται από τον εκπαιδευτικό. Πρόκειται για κάτι διασκεδαστικό αλλά και χρήσιμο. Το Υπουργείο Παιδείας, αφουγκράστηκε τις προσπάθειες που κάνουμε εμείς ως ιδιώτες και φέτος θα βάλει στα σχολεία και τη ρομποτική. Πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι φορείς θα βάλουν μέσα στο πρόγραμμά τους τη ρομποτική».
Το FIRSΤ LEGO League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντας τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ