Αβεβαιότητα για τους 43 της πρώην Συνεταιριστικής

0
254

– Θ. Ξανθόπουλος στα «Χ»: «Είναι άγνωστο τι θα γίνει όταν τελειώσει η εκκαθάριση»
– Τι πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ


 

Αβεβαιότητα για το μέλλον των 43 εργαζομένων εκ των οποίων οι 18 απασχολούνται στη Δράμα για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας- Έβρου (νυν Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος – Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) προκάλεσε η απόφαση ανάκλησης της άδειάς της που ανακοινώθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
Κι ενώ τις καταθέσεις των πελατών της και τις υπόλοιπες υπηρεσίες ανέλαβε η Εθνική Τράπεζα μέσω του δικτύου της συνεχίζονται τα ερωτηματικά για το μέλλον του προσωπικού μετά την περίοδο εκκαθάρισης.
Συνάντηση για το μέλλον των εργαζομένων της Τράπεζας είχε μαζί τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τη Δευτέρα. Ο ίδιος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, τόνισε ότι συνάντησε τους εργαζόμενους στο δημαρχείο της Δράμας και του μετέφεραν καταρχάς ότι η απόφαση για την ανάκληση της άδειας της Τράπεζας ήταν κάτι για το οποίο δεν είχαν ενημέρωση από πριν. Τώρα, σε ό,τι αφορά τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος που παρουσιάζεται και αφορά το εργασιακό τους μέλλον, ο κ. Παπαεμμανουήλ πρότεινε το σύνολο των εργαζομένων, δηλαδή και οι 43, να καταρτίσουν ένα υπόμνημα προκειμένου να ενημερώσουν τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας την απορρόφησή τους σε κάποιους τραπεζικούς οργανισμούς ή να βρεθεί νομοθετικός τρόπος με κάποια τροπολογία προκειμένου να απορροφηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση που, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει υποστελέχωση, καθώς είναι έμπειρα στελέχη και θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί.
Με τους εργαζόμενους συναντήθηκε και ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος μιλώντας στα “Χ” είπε ότι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να απασχολούνται στην Olympus bank αλλά χωρίς να είναι γνωστό για πόσο χρόνο. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «H Τράπεζα δεν δουλεύει. Οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν κάθε ημέρα αλλά πληρώνονται κανονικά. Θα τους καλούν να παρέχουν τις εργασίες τους όποτε ο εκκαθαριστής τους έχει ανάγκη. Είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους όταν τελειώσει η εκκαθάριση και όταν οριστικοποιηθεί η μεταφορά των καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα κλπ. Μαζί με την Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Γκαρά, καταθέτουμε ερώτηση για το αν σκοπεύει ο αρμόδιος υπουργός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανάκλησης άδειας λειτουργίας της Τράπεζας».
Απαντώντας στα «Χ» για το μέλλον των καταθέσεων, των μετοχών της τράπεζας και των υπολοίπων υπηρεσιών που παρείχε, ο κ. Ξανθόπουλος, ανέφερε ότι από την πληροφόρηση που έχει, οι καταθέσεις διασφαλίζονται με την μεταφορά τους στην Εθνική Τράπεζα ενώ ειδικά για τις μετοχές της Olympus bank, πρόσθεσε ότι: “Ουσιαστικά έχει κλείσει η Τράπεζα. Οι μετοχές είχαν ούτως ή άλλως απομειωθεί γιατί έγιναν διαδοχικές μειώσεις της αξίας τους, για να γίνει ελκυστικό το πακέτο πώλησης στους επενδυτές. Η όποια αξία των μετοχών έχει ουσιαστικά χαθεί”.
Ο κ. Ξανθόπουλος, αναφέροντας την άτυπη πληροφόρηση που είχε για τις εξελίξεις που οδήγησαν στην ανάκληση της άδειας την Olympus bank, σημείωσε: «Απαιτούνταν ποσό 12 εκατ. ευρώ για να έχει η τράπεζα κεφαλαιακή επάρκεια. Οι καινούργιοι ιδιοκτήτες έβαλαν γύρω στα 8 εκατ. ευρώ και όφειλαν άλλα 4 εκατ. ευρώ περίπου. Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε άτυπες παρατάσεις, έτσι ώστε να καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό, αλλά το ποσό δεν καταβλήθηκε. Από την πλευρά των ιδιοκτητών υπήρχε η διαβεβαίωση σε όλους τους τόνους ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί και θα πληρωθεί…». Πλέον όπως είπε ο κ. Ξανθόπουλος, η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει το τμήμα των καταθέσεων. Δημιουργείται ένα τμήμα νέων πελατών, το οποίο θα εξυπηρετεί τους καταθέτες της Olympus bank. Σημασία έχει κυρίως να αποκατασταθεί η εξυπηρέτηση των πελατών της σε θέμα μισθοδοσιών, επιταγών κλπ. Παράλληλα ο εκκαθαριστής θα προχωρήσει στην εκκαθάριση της Olympus bank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ