Χαρά Κεφαλίδου: Ανάγκη στήριξης των οδοντιάτρων λόγω των συνεπειών της πανδημίας

0
3449

Χαρά Κεφαλίδου προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών
Επιστολή Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας

Με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής νομού Δράμας με το Κίνημα Αλλαγής, απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, την επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας. Η επιστολή αναδεικνύει σειρά ζητημάτων τα οποία έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και επισημαίνει την ανάγκη άμεσης στήριξης των οδοντιάτρων που επλήγησαν από τις συνέπειές της.
Η επιστολή αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι οδοντίατροι της χώρας ανέστειλαν οικειοθελώς τη λειτουργία των οδοντιατρείων τους, εξυπηρετώντας μόνον τα επείγοντα περιστατικά, ώστε να αποσυμφορηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.
Παράλληλα, εφάρμοσαν αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων ενώ κατά την επαναλειτουργία των ιατρείων τουςαντιμετωπίζουν νέα προβλήματα, όπως είναι το υψηλό κόστος των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) αλλά και η μειωμένη προσέλευση ασθενών αφού πρέπει να τηρούνται νέα αυστηρά πρωτόκολλα.»
Στην επιστολή τους οι οδοντίατροι της Δράμας επισημαίνουν ότι επιθυμούν να είναι καλύτερα θωρακισμένοι για το μέλλον και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε νέο επιδημικό κύμα και ζητούν:
– Να συμπεριληφθούν οι ΚΑΔ των ελευθεροεπαγγελματιών οδοντιάτρων σε όλα τα μέτρα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
– Κατάργηση της προκαταβολής φόρου
– Έκπτωση 25% των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ για όλο το 2020
– Μείωση των τραπεζικών προμηθειών στα POS
– Να υπάρξει μέριμνα για την επαγγελματική στέγη, διατηρώντας μειωμένα τα ενοίκια, με κρατική ενίσχυση των ιδιοκτητών και με αναστολή των τραπεζικών απαιτήσεων για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!