Χαρά Κεφαλίδου: «Τι θα γίνει με τα προνόμια των μαθητών – αθλητών εάν δεν ολοκληρωθούν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί αγώνες;»

0
2541

Χαρά Κεφαλίδου για την αναστολή των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων.

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, προς τις Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αναστολή διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση (10.03.20) ορίστηκε η αναστολή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων, οι μετακινήσεις των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και η διδασκαλία της κολύμβησης στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο των μέτρων ανεστάλη η διεξαγωγή και των μαθητικών αγώνων. Λόγω της συγκεκριμένης απόφασης εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν θα ολοκληρωθούν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου. Αυτό όμως έχει προκαλέσει ανησυχία στις κατά τόπους Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.), στους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, τους Υπευθύνους στη διοργάνωση και διεξαγωγή των Πανελληνίων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., όπως επίσης και στους συμμετέχοντες σε αυτούς.
Την ίδια στιγμή προκύπτουν νομικά προβλήματα σε σχέση με τα προνόμια των μαθητών – αθλητών, τα οποία οι μαθητές θα χάσουν εάν δεν ολοκληρωθούν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες.

Ολόκληρη η ερώτηση:
«Την 10η Μαρτίου 2020 με Υπουργική Απόφαση ορίστηκε η αναστολή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων, όπως και οι μετακινήσεις των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής.
Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και όπως ορίζεται στην υπ’ αριθμόν 72350/ΓΔ4/11.06.2020 (ΦΕΚ 2254/Β/11-6-2020) Υπουργική Απόφαση «για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών». Εξ’ αυτής της απόφασης εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν θα ολοκληρωθούν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει με σημαντική καθυστέρηση στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 και όχι όπως κάθε χρόνο κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, όπως περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση με αριθ. πρωτ. 190677/Δ5/10.11.2016 (ΦΕΚ 3754/τ.Β΄/21.11.2016), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Η απόφαση περί της μη διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων έχει προκαλέσει ανησυχία στις κατά τόπους Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.), στους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, τους Υπευθύνους, στην διοργάνωση και διεξαγωγή των Πανελληνίων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., όπως επίσης και στους συμμετέχοντες σε αυτούς.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κυρίες Υπουργοί:
Πως θα αντιμετωπισθούν τα νομικά προβλήματα που θα προκύψουν σε σχέση με τα προνόμια των μαθητών – αθλητών, τα οποία δεν θα υπάρξουν εάν δεν ολοκληρωθούν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί αγώνες;
Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν το Υπουργείο να αντιμετωπίζει διαφορετικά και επί της ουσίας να υποβαθμίζει τους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής, όταν δεν μοριοδοτούνται το ίδιο με άλλους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν αντίστοιχο έργο στον κλάδο τους, όπως οι Υπεύθυνοι Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής της Υγείας;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!