Έτοιμος για προβολές ο θερινός «Αλέξανδρος»

0
4255

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έναρξη του θερινού δημοτικού σινεμά.
Η εκμίσθωση του χώρου συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το πολύ στις αρχές της επόμενης θα αρχίσει να λειτουργεί το θερινό δημοτικό σινεμά «Αλέξανδρος». Οι εργασίες στο χώρο έχουν ολοκληρωθεί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας και τη βοήθεια εθελοντών κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Σχετικά με το θέμα της απευθείας εκμίσθωσης του δημοτικού θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος» για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κλήθηκε να συζητήσει και να λάβει σχετικές αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, χθες το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ενδιαφερόμενη επιχειρηματίας δήλωσε ότι διαθέτει πλήρες ψηφιακό σύστημα προβολής ταινιών και ήχου, αξίας άνω των 50.000 ευρώ και προσφέρει μίσθωμα 500 ευρώ για τους δυο μήνες. Ο ίδιος κινηματογράφος είχε εκμισθωθεί στο παρελθόν με τίμημα 1200 ευρώ μηνιαίως.
Μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής δήλωσε ότι «στο χώρο του σινεμά έχουν γίνει όλες οι προεργασίες ώστε να μπορεί να λειτουργήσει. Η οθόνη έχει συντηρηθεί και τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα κατά την προβολή των ταινιών. Ο χώρος των θεατών και ο περιβάλλον χώρος καθαρίστηκε και συντηρήθηκε. Οι εργασίες έγιναν με τη βοήθεια και των εθελοντών που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του μέλους του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, Ανέστη Τοπαλίδη. Στις εργασίες όπως είναι φυσικό, βοήθησαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Ο χώρος τώρα είναι έτοιμος. Τα μηχανήματα προβολής και τα καθίσματα των θεατών θα διατεθούν από τον επιχειρηματία που θα μισθώσει τον χώρο. Προφανώς και θα είναι σε ισχύ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον covid-19».
Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Δεμερτζής, η επαναλειτουργία του θερινού σινεμά θα γίνει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο θα προβάλλει μια φορά την εβδομάδα –θα προταθεί η ημέρα του Σαββάτου– ταινίες με δωρεάν είσοδο για το κοινό. «Ο θερινός κινηματογράφος θα επαναλειτουργήσει τις επόμενες ημέρες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Φεστιβάλ θα είναι εκεί και θα προσφέρει ταινίες για το κοινό μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, και ο ιδιώτης που θα λειτουργήσει τον κινηματογράφο θα προβάλλει τις τελευταίες ταινίες που προβάλλονται διεθνώς. Καλώ τον κόσμο να παρακολουθήσει τις προβολές σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον μέσα στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναλειτουργία του θερινού δημοτικού σινεμά γίνεται μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Η διάθεση του χώρου για ανοιχτές προβολές και στο Φεστιβάλ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη λειτουργία του μεγάλου και ήδη καταξιωμένου κινηματογραφικού θεσμού που φέτος καλείται να προσπεράσει ακόμη ένα εμπόδιο, αυτό της υγειονομικής κρίσης που δυστυχώς δεν τελείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!