Γιάννης Εφραιμίδης: «Θέλουμε νόμιμη και μόνιμη λύση. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί. Δεν θα διεξάγεται στην οδό 19ης Μαΐου»

0
4871

Τελικές αποφάσεις ακόμη και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Στην τελική ευθεία οδηγείται η απόφαση για τον χώρο τέλεσης της λαϊκής αγοράς της Δράμας. Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μεταφερθεί η αγορά στην οδό Χελμού, και μάλιστα να υπάρξει σχετική απόφαση ίσως και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, είναι δεδομένη, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης.
Η διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς και με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους έχει ήδη αρχίσει. Παρά το γεγονός ότι ο προσανατολισμός να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά είναι δεδομένος, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η θέση των εκθετών, του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, της Αστυνομίας και άλλων φορέων και υπηρεσιών.
«Κάθε εβδομάδα κάνουμε συναντήσεις και με διαφορετικούς εκπροσώπους φορέων. Στο τέλος θα συναντηθούμε και με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να ενημερωθούν πριν από τη διαδικασία της αδειοδότησης» σημείωσε ο κ. Εφραιμίδης, προσθέτοντας ότι η λαϊκή αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει με την προϋπόθεση της απόστασης των μέτρων μεταξύ των πάγκων στην οδό 19ης Μαΐου. «Συζητούμε τώρα για μια μόνιμη λύση στη λαϊκή και με δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να προκύψουν νέα προβλήματα με τον covid-19. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, επίσης, ότι μετά τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η ανάπτυξη του ΒΑΑ από την περιοχή του Αγίου Νικολάου μέχρι και τον Μύλο και συνεπώς, θα υπάρξει μια επιπλέον κυκλοφοριακή συμφόρηση. Κατά συνέπεια, εκ των πραγμάτων, η Δημοτική Αρχή μετά το καλοκαίρι θα ήθελε μια λύση για τη λαϊκή αγορά. Με τα δεδομένα της πανδημίας να εναλλάσσονται συνεχώς επιδιώκουμε μια λύση η οποία να είναι μόνιμη και νόμιμη» τόνισε ο κ. Εφραιμίδης εξηγώντας ότι προφανώς και θα ληφθεί υπόψη η γνώμη των πολιτών, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λαϊκή αγορά δεν μπορεί να παραμείνει πλέον στην οδό 19ης Μαΐου.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών σημείωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί. Δεν θα διεξάγεται στην οδό 19ης Μαΐου. Θα μπορούσε να πραγματοποιείται στην ανάπλαση, στον σιδηροδρομικό σταθμό, στην περιοχή του γηπέδου της Δόξας ή σε κάποιο άλλο σημείο. Όμως η λαϊκή αγορά δεν μπορεί να μείνει στην 19ης Μαΐου για τους επόμενους μήνες. Θα πρέπει λόγω και της υγειονομικής κατάστασης που υπάρχει να κάνουμε μια καινούργια λαϊκή αγορά, με βάση τα νέα δεδομένα, με καινούργιες δομές και σχεδιασμό από την αρχή για τα επόμενα χρόνια. Όπως γίνεται και στο εξωτερικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!