Χωρίς νερό έμειναν πάλι οι κάτοικοι στο Μοναστηράκι

0
4551

Τ. Χατζηγιάννης: «H ΔΕΥΑΔ αποκατάστησε άμεσα τη βλάβη»
Α. Τερζής: «Δεν ασχολούνται καν με το Μοναστηράκι»

Δυο ημέρες χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι του Μοναστηρακίου λόγω βλάβης στην υδροδότηση με αποτέλεσμα να υποστούν εξαιρετικά σημαντική ταλαιπωρία. Η διακοπή στην υδροδότηση, όπως λένε κάτοικοι του Μοναστηρακίου, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που επαναλαμβάνεται στην κοινότητα και δημιουργεί αναπόφευκτα προβλήματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Για το θέμα αυτό ο πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Μοναστηρακίου κ. Ανέστης Τερζής σημειώνει στα «Χ» ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που εμφανίζεται για πολλοστή φορά. Ο ίδιος εξηγεί πως «η ΔΕΥΑΔ αδιαφορεί για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και δεν έχει αλλαχτεί ούτε ένα μέτρο του δικτύου ύδρευσης από το 1998 που ήμουν πρόεδρος της κοινότητας μέχρι και σήμερα».
Ο κ. Τερζής προσθέτει ότι τα εφεδρικά μηχανήματα που είχε αφήσει στο μηχανοστάσιο η τότε κοινότητα για τις περιπτώσεις βλάβης δεν υπάρχουν πλέον. «Αλλάζαμε αμέσως τα μηχανήματα που είχαν βλάβες με τα εφεδρικά. Ο κόσμος δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα όταν είχαμε βλάβες στα αντλιοστάσια. Δυστυχώς σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ επικαλείται συνεχώς βλάβες. Εφεδρικά μηχανήματα σήμερα δεν υπάρχουν. Είναι ανύπαρκτα από το 1999. Από τότε λείπει επίσης και ο υδρονομέας του χωριού τον οποίο μετακίνησαν σε άλλη υπηρεσία του δήμου. Δυστυχώς από τότε η ΔΕΥΑΔ δεν έσκυψε ποτέ επάνω στο πρόβλημα. Να θυμίσω ότι το Μοναστηράκι είναι η κοινότητα με το μεγαλύτερο μήκος αμιάντου στο δίκτυο υδροδότησης. Το δε δίκτυο ύδρευσης του Μοναστηρακίου είναι εξαιρετικά σύνθετο».
Όπως επισημαίνει ο κ. Τερζής, προσπάθησε να ενημερώσει τις υπηρεσίες και τα τοπικά όργανα πολλές φορές, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση και καταλογίζει ευθύνες για την κατάσταση αυτή στη ΔΕΥΑΔ. «Κάποια στιγμή αφαιρέθηκε από το Μοναστηράκι το νερό μιας πηγής που ενίσχυε την υδροδότηση και κατεύθυναν το νερό στον χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης. Το κενό που δημιουργήθηκε δεν αποκαταστάθηκε ποτέ. Στο Μοναστηράκι δεν υπάρχει κανένα έργο της ΔΕΥΑΔ τα τελευταία 20 χρόνια, πλην μιας ανοξείδωτης δεξαμενής κοντά στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας, για την οποία κανείς δεν έχει καταλάβει την σκοπιμότητα» επεσήμανε ο κ. Τερζής και πρόσθεσε ότι δυστυχώς στη ΔΕΥΑΔ δεν ασχολούνται καν με το Μοναστηράκι.
Για το πρόσφατο πρόβλημα της υδροδότησης που παρουσιάστηκε στο Μοναστηράκι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης είπε στα «Χ» ότι η βλάβη που παρουσιάστηκε και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή στην υδροδότηση οφείλεται σε κεραυνό που έκαψε το αντλητικό συγκρότημα.
Η επέμβαση της ΔΕΥΑΔ ήταν άμεση, εξήγησε ο κ. Χατζηγιάννης και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης εργάζονταν μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και τοποθέτησαν καινούργια μηχανήματα, τα οποία τελικά τέθηκαν σε λειτουργία με αποτέλεσμα την επαναφορά της υδροδότησης. Το πρόβλημα της διακοπής στην υδροδότηση δεν ξεπέρασε τις 24 ώρες, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ. «Τα τελευταία χρόνια κάναμε πάρα πολλά έργα βελτίωσης στο Μοναστηράκι. Το βασικότερο είναι ότι έγινε καινούργια δεξαμενή και τοποθετήθηκαν καινούργια μηχανήματα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε παράλληλα το Μοναστηράκι και τον Βαθύλακο. Η ανταπόκριση της ΔΕΥΑΔ σε κάθε πρόβλημα είναι άμεση» τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ