Χωρίς προβλήματα άρχισαν τα μαθήματα

0
6467

336 παιδιά επέστρεψαν τη Δευτέρα στα Λύκεια της Δράμας. Κανονικά στις θέσεις τους και οι καθηγητές.
Διαμαρτυρία σήμερα για τις «ζωντανές μεταδόσεις» από την ΕΛΜΕ Δράμας.

Χωρίς προβλήματα και με μειωμένο αριθμό μαθητών επαναλειτούργησαν οι τάξεις της Γ’ Λυκείου στα σχολεία της Δράμας από τη Δευτέρα 11 Μαΐου. Αρκετοί ήταν οι μαθητές που τις δυο πρώτες ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) δεν προσήλθαν για μάθημα, ενώ η εφαρμογή των νέων μέτρων για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία έγινε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.
Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα από τους 496 μαθητές 336 ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου στα σχολεία της Δράμας.
«Οι μαθητές που τελικά επέστρεψαν στις τάξεις ήταν 336. Ένας αριθμός μαθητών, δηλαδή, δεν προσήλθε. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στο σύνολο των λυκείων της Δράμας είναι περίπου 800, ωστόσο τα παιδιά χωρίστηκαν, ώστε να προσέρχονται στο σχολείο μέρα – παρά μέρα, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στα σχολεία. Από τους 336 μαθητές θα λείψουν από τα μαθήματα με υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα περίπου 12 μαθητές. Πρόκειται για περιπτώσεις κατά τις οποίες στο σπίτι των μαθητών υπάρχουν άτομα που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό και άρα μπορεί να υφίσταται κάποιος επιπλέον κίνδυνος. Ωστόσο, δεν ζητούνται ιδιαίτερα στοιχεία για την βεβαίωση μη προσέλευσης των μαθητών. Αρκεί μόνο μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα που να δηλώνει ότι δεν επιθυμώ να παραστεί το παιδί», σημειώνει ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης στα «Χ».
Διευκρινίζει επίσης, ότι υπήρξαν και τέσσερις μαθητές που δεν επέστρεψαν στις τάξεις λόγω των προβλημάτων με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ επειδή την τρέχουσα εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκαν τα μισθωμένα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί από την επόμενη εβδομάδα και αφορά τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εξηγεί ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Δράμας.
Επίσης, κατά την επανέναρξη των μαθημάτων και η συμμετοχή των καθηγητών ήταν ικανοποιητική, καθώς από τους 296 καθηγητές που έπρεπε να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις της Δράμας από τη Δευτέρα, επέστρεψαν οι 280. Οι 9 από τους εκπαιδευτικούς που δεν επέστρεψαν την Δευτέρα στα σχολεία της Δράμας, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οι υπόλοιποι είχαν κάνει χρήση της άδειας Ειδικού Σκοπού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της εβδομάδας θα πρέπει οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να υπογράψουν προσερχόμενοι στα σχολεία και τη δήλωση που πρέπει να υποβάλουν δια ζώσης για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά τη διαδικασία που προηγήθηκε ηλεκτρονικά.
Επισημαίνεται ότι κατά το πρώτο αυτό διήμερο, τα μέτρα προστασίας στις τάξεις και στα διαλείμματα των μαθητών τηρήθηκαν κανονικά στα σχολεία της Δράμας και ευτυχώς δεν εντοπίστηκαν περιστατικά που να παραπέμπουν σε συμπτώματα εμφάνισης του covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι στα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας δεν περιλαμβάνονται η χρήση μάσκας ή η θερμομέτρηση των μαθητών. Η μόνη περίπτωση που η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική είναι στην περίπτωση της παράλληλης στήριξης για τους μαθητές με συγκεκριμένες μαθησιακές δυσκολίες.
Εν τω μεταξύ, από πλευράς καθηγητών φαίνεται ότι επικρατεί ένας αναβρασμός μετά την επανέναρξη των μαθημάτων, που οφείλεται στο ενδεχόμενο εφαρμογής της διαδικασίας «ζωντανής μετάδοσης ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο». Πρόκειται για ρύθμιση που σύμφωνα με τις ενώσεις των εκπαιδευτικών «ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία».
Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Δράμας προς τα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Δράμας και τη Δ.Δ.Ε. Δράμας, με την οποία ανακοινώνει κινητοποίηση διαμαρτυρίας σήμερα 13 Μαΐου στο κτίριο της Π.Ε. Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!