Μηνύματα αισιοδοξίας στην αγορά της Δράμας

0
1947

«Μετρούν αντίστροφα» και οι επαγγελματίες της εστίασης

Ανταποκρίθηκε, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, το καταναλωτικό κοινό της Δράμας στην πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Δράμας να στηριχθούν τα τοπικά εμπορικά καταστήματα κατά την επανέναρξη της λειτουργίας τους μετά την καραντίνα. Αυτό τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα από το πρωί της Δευτέρας που άρχισαν να επαναλειτουργούν τα καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου στην αγορά της Δράμας.
«Υπήρξε επισκεψιμότητα στην αγορά και φάνηκε ότι ο κόσμος περίμενε την επαναλειτουργία της. Δεν γνωρίζουμε ακόμη σε τι επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος των καταστημάτων ωστόσο η επισκεψιμότητα στην αγορά της Δράμας ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την λήψη των περιοριστικών μέτρων», εξηγεί στα «Χ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης.
Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταναλωτές δεν πτοήθηκαν από την υγειονομικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε ενώ αντίθετα έδειξαν ότι περίμεναν με ανυπομονησία την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα ανοίγματος των καταστημάτων ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο μοίρασαν αφίσες και αυτοκόλλητα με μηνύματα για τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται. Επίσης, μοιράστηκαν συμβολικά και μάσκες προσώπου στα καταστήματα του κέντρου.
«Οι περισσότεροι καταστηματάρχες, ειδικά στον τομέα της ένδυσης, έλαβαν περαιτέρω μέτρα χρησιμοποιώντας μέσα απολύμανσης για τα ρούχα που έχουν δοκιμαστεί από πελάτες, χωρίς παρόλα αυτά αυτό να είναι υποχρεωτικό. Χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι ψεκασμού με απολυμαντικό αλλά και μηχανισμοί ατμού τόσο για τα ρούχα όσο και για τα παραβάν τονώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών», εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.
Από το απόγευμα της Τρίτης (χθες), επρόκειτο να αρχίσει να μεταδίδεται και μουσική από ηχεία στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Δράμας. Ο Δήμος Δράμας ανέλαβε την λειτουργία των ηχητικών εγκαταστάσεων και ο εμπορικός κόσμος από την πλευρά του προχώρησε στην επιλογή της μουσικής και των μηνυμάτων που θα αναμεταδίδονται στους καταναλωτές.
Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών για την τόνωση του αγοραστικού κλίματος, μεθαύριο Παρασκευή στην πλατεία Ελευθερίας ο Δήμος Δράμας θα τοποθετήσει πέντε δέντρα, στη βάση των οποίων θα υπάρχουν μηνύματα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Επίσης, στα κλαδιά των δέντρων όσοι καταστηματάρχες επιθυμούν θα μπορούν να κρεμούν τις εμπορικές τους τσάντες ή συμβολικά προϊόντα των εμπορικών επιχειρήσεων τους. Το σκηνικό που θα δημιουργηθεί θα παραμείνει για μια εβδομάδα με στόχο, μεταξύ άλλων, να αποτελέσει χώρο λήψης φωτογραφιών και «σέλφι» για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφού τελειώσει αυτή η δράση, τα δέντρα θα μεταφερθούν και θα φυτευτούν σε άλλο χώρο.
Εν τω μεταξύ, σε αγωνία είναι και οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, καθώς αναμένουν τις αποφάσεις του Δήμου Δράμας για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, όπως εξήγησε χθες στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης.
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν επαφές των εκπροσώπων των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης με τον Δήμαρχο Δράμας, κατά τις οποίες διευκρινίστηκε ότι θα υπάρξει στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου στην κατεύθυνση των οδηγιών που δρομολογεί η πολιτεία, προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα επανεκκίνησης των καταστημάτων τους. Σχετικά, πάντως, με τα μέτρα επέκτασης του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε, χθες Τρίτη, ότι είναι πιθανό οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που αφορούν τον κλάδο της εστίασης να παραμείνουν μέχρι το τέλος του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here