Τα «Πόθεν έσχες» βουλευτών & δημάρχων

0
6749

Τα περιουσιακά στοιχεία αιρετών στη Δράμα, όπως προκύπτουν από τις δηλώσεις του 2019

Τα «πόθεν έσχες» βουλευτών, δημάρχων και προσώπων που λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση και αφορούν την οικονομική χρήση του 2018 (δηλώσεις του 2019) δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 11 Μαΐου, όπως γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της διαφάνειας του δημόσιου βίου.
Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι περιουσιακές καταστάσεις των τριών βουλευτών και των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Συγκεκριμένα, στην σελίδα της Ελληνικής Βουλής, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» Πρωθυπουργού – Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων (που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση) – Υπουργών – αναπληρωτών Υπουργών – Υφυπουργών – βουλευτών – ευρωβουλευτών – περιφερειαρχών – δημάρχων και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία δημάρχων και βουλευτών της Π.Ε. Δράμας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, προκύπτει ότι:
Ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος δήλωσε συνολικό καθαρό εισόδημα 39.690,76€ από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ. Καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα: 14.077€. Έχει στο όνομά του 5 ακίνητα και διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του 3 επιβατικά ΙΧ. Επίσης, έχει οφειλές 67.081,26€ από αρχικό δάνειο 100.000€ σε τραπεζικά και πιστωτικά ιδρύματα.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος δήλωσε συνολικό εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα: 3.998,90€ και η σύζυγός του 21.594,12€. Καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα 177.924,29€. Ο Βουλευτής με τη σύζυγό του διαθέτουν 15 ακίνητα και διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του 1 δίκυκλο και δυο επιβατικά ΙΧ. Επίσης, μαζί με τη σύζυγό του έχει οφειλές 98.286,27€ από αρχικά δάνεια 145.000€ σε τραπεζικά και πιστωτικά ιδρύματα.
Η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου δήλωσε συνολικό καθαρό εισόδημα 32.602,92€ από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ. Εισοδήματα από άλλη περίπτωση: 2.255,25€ Εισοδήματα από ακίνητα: 3.360,00€. Ο σύζυγός της δήλωσε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα 20.011,27€ και εισοδήματα από ακίνητα 3.755€. Επίσης η Βουλευτής δήλωσε μετοχές αξίας 35143,48€ σε δυο τραπεζικά ιδρύματα. Καταθέσεις μαζί με τον σύζυγό της σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, 3.640,71€. Η Βουλευτής μαζί με τον σύζυγό της διαθέτουν 18 ακίνητα και ένα επιβατικό ΙΧ. Έχει οφειλές μαζί με τον σύζυγό της 117.959,12 ευρώ από αρχικά δάνεια συνολικού ύψους 288.000€ σε τραπεζικά και πιστωτικά ιδρύματα.

Όσον αφορά τους δημάρχους της ΠΕ Δράμας, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα έχουν ως εξής:
Για τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο το σύστημα δεν εμφανίζει για τον ίδιο και τη σύζυγό του τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ για τη συγκεκριμένη οικονομική περίοδο. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία, ο Δήμαρχος Δράμας και η σύζυγός του εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα 45.994€. Επίσης, 17 τίτλους σε ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα επί αυτών στην Ελλάδα. Τέλος, διαθέτει με τη σύζυγό του 4 επιβατικά ΙΧ.
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης και η σύζυγός του εμφανίζονται να έχουν εισοδήματα για την ίδια οικονομική περίοδο 36.998,72€ από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ. Επίσης, στο σύστημα εμφανίζεται να διαθέτει καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα: 732.787€. Επίσης διαθέτει με την σύζυγό του 17 τίτλους σε ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα επί αυτών, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ακόμη, διαθέτει με τη σύζυγό του 2 ΙΧ αυτοκίνητα.
Για τον Δήμαρχο Δοξάτου Θεμιστοκλή Ζεκερίδη το σύστημα δεν εμφανίζει έσοδα που αποκτήθηκαν από κάθε πηγή. Ο Δήμαρχος Δοξάτου μαζί με τη σύζυγό του διαθέτουν 12.087,59€. καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα. Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα επί αυτών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εμφανίζεται ότι η σύζυγός του διαθέτει 6 τίτλους. Επίσης, ο Δήμαρχος Δοξάτου με τη σύζυγό του διαθέτουν 2 επιβατικά ΙΧ.
Ο Δήμαρχος Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης εμφανίζεται να έχει εισοδήματα 34.797,47€ από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ. και 1.344 ευρώ από άλλη περίπτωση. Σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, αυτές ανέρχονται σε: 96.002€. Οι δανειακές οφειλές του Δημάρχου Νευροκοπίου ανέρχονται σε 18.000€ από τρία δάνεια αρχικού ποσού 30.600€.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου με τη σύζυγό του διαθέτουν έσοδα 8.924€ από κάθε πηγή. Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα του ιδίου και μελών της οικογένειάς του αυτές ανέρχονται σε: 217.914€. Σε ό,τι αφορά ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα επί αυτών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό διαθέτει με τη σύζυγό του 46 τίτλους. Επίσης, εμφανίζεται να διαθέτει με τη σύζυγό του 3 επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα και 1 φορτηγό ΙΧ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ