Χωρίς την επιθυμητή αγοραστική κίνηση πέρασε το Πάσχα η αγορά της Δράμας

0
1194

Γ. Βοζίκης: «Οι συνάδελφοι είναι απογοητευμένοι. O κόσμος τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα»


Χωρίς την επιθυμητή κίνηση κύλησε η πασχαλινή περίοδος στην αγορά της Δράμας, κάτι που αναμενόταν από πολλούς εμπόρους λόγω της μεγάλης ακρίβειας που καταγράφεται πλέον στο κόστος ζωής αλλά και των επιβαρύνσεων του ενεργειακού κόστους που έχει δυσχεράνει περισσότερο το ήδη βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον στην αγορά.
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γεώργιος Βοζίκης, τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Δυστυχώς, δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπήρξε κίνηση στην αγορά. Αν υπήρξαν μια ή δυο ημέρες με αγοραστική κίνηση, αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη όλα αυτά που βιώνουμε αλλά και αυτά που πιστεύουμε ότι έρχονται. Οι συνάδελφοι είναι απογοητευμένοι από την κίνηση που υπήρξε. Από την άλλη πλευρά όποιος σκεφτόταν ότι θα μπορούσε η αγοραστική κίνηση να είναι ικανοποιητική αυτές τις ημέρες ίσως ήταν εκτός πραγματικότητας. Δυστυχώς υπάρχουν σοβαροί λόγοι που δεν βοηθούν στην αύξηση της κίνησης στα καταστήματα. Υπάρχει οικονομική δυσπραγία. Αλλά και η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων πίεσαν ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Μόνο η αύξηση του κόστους στο Πασχαλινό τραπέζι και το γεγονός ότι έμειναν αμνοερίφια στα σούπερ μάρκετ, δείχνει ότι ο κόσμος τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα. Αυτό έχει βέβαια αντίκτυπο και στην αγορά».
Οδεύοντας προς τη θερινή σεζόν, πολλοί από τους εμπόρους θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Ανάμεσα τους και ο κ. Βοζίκης, ο οποίος εκφράζει την εκτίμηση ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί, αν δεν επιδεινωθεί περισσότερο, με μικρή ίσως εξαίρεση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και τον Αύγουστο που αναμένεται η έλευση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Η ίδια περίοδος πάντως δεν αξιοποιήθηκε πέρσι λόγω της πορείας που διέγραφε η υγειονομική κρίση.
Ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο εμπορικός κόσμος της Δράμας, είναι η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίσταται με την ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. «Από συζητήσεις με συναδέλφους καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος» σημειώνει ο κ. Βοζίκης για να προσθέσει: «Δεν είναι μόνο οι καταστάσεις που βιώνουν οι έμποροι. Προσωπικά εκτιμώ ότι και τα συνδικαλιστικά μας όργανα, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, θα έπρεπε να είναι πιο μαχητικά, να υπάρχουν διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις κλπ. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν θα έπρεπε να ασχολείται μόνο με τα ωράρια, με τις λευκές νύχτες και με την περίοδο των εκπτώσεων. Θα πρέπει τα προβλήματα που υπάρχουν στον εμπορικό κόσμο να προβάλλονται. Διαφορετικά οι “καλύτερες ημέρες” δύσκολα θα έρθουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ