Χριστόδουλος Μαμσάκος: 12-14 μήνες για αποπεράτωση των έργων στο κολυμβητήριο

1
1320

– Δηλώσεις για το έργο του νέου κολυμβητηρίου έκαναν χθες τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας
– Γ. Καψημάλης: «Πάνε όλα κατ’ ευχήν… όλες οι διαδικασίες που προηγήθηκαν ήταν επίπονες»


Για έναρξη μιας νέας περιόδου για τον αθλητισμό του υγρού στίβου, που αφορά όχι μόνο το Δήμο Δράμας αλλά και ολόκληρο τον Νομό Δράμας, με την κατεδάφιση του παλιού και την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου έκανε λόγο ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος το πρωί της Πέμπτης. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών όπως και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από τον χώρο του εργοταξίου που στήθηκε για την κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου, και αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που προηγήθηκε και στον ρόλο της Raycap και του κ. Αποστολίδη, ενώ τόνισαν ότι σκοπός είναι τα έργα να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου το νέο κολυμβητήριο να αποδοθεί στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε για την έναρξη των έργων: «Τέλος εποχής για μια αθλητική εγκατάσταση η οποία για πάρα πολλά χρόνια φιλοξένησε αθλητές και πρωταθλητές (του υγρού στίβου). Όταν όμως έχουμε τέλος εποχής, υπάρχει και μια νέα αρχή. Σήμερα η νέα αρχή έχει ξεκινήσει. Από χθες λοιπόν (Τετάρτη) ήδη προβήκαμε στην αποξήλωση της σκεπής και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει το κολυμβητήριο. Περάσαμε πάρα πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Παρόλα αυτά με το πείσμα της Δημοτικής Αρχής και με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τους ανθρώπους της Raycap, αυτό το έργο ξεκίνησε και παίρνει σάρκα και οστά. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, την επιχείρηση της Raycap αλλά και την οικογένεια του κ. Αποστολίδη, γιατί σε συνεργασία μαζί με το Δήμο Δράμας, υλοποιούμε ένα έργο που θα φθάσει περίπου στα 4 εκατ. ευρώ. Ευελπιστώ ότι επειδή συμμετέχουν και ιδιώτες, οι διαδικασίες θα είναι πάρα πολύ σύντομες. Το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην αποπεράτωση του έργου είναι 12 με 14 μήνες. Πιστεύω ότι το νέο βιοκλιματικό κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί θα είναι μοναδικό και θα δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε χιλιάδες νέα παιδιά να ασχοληθούν με το κολύμπι και συγχρόνως και οι πολίτες της Δράμας. Δύσκολες οι στιγμές που περάσαμε. Το κατανοώ. Παρόλα αυτά όμως σήμερα ξεκινάμε αυτό το μεγαλόπνοο έργο και για το δήμο μας αλλά γενικά και για όλο το νομό. Γιατί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι στο κολυμβητήριο της Δράμας δεν ερχόταν μόνο δημότες του Δήμου Δράμας αλλά πολίτες όλου του Νομού Δράμας…».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, δήλωσε για το ίδιο θέμα: «Είναι, όπως βλέπετε, η δεύτερη ημέρα των εργασιών. Γίνεται η αποξήλωση της σκεπής. Υπάρχει γενικότερα ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, με τους μηχανικούς μαζί με την εταιρεία που έχει αναλάβει την κατεδάφιση. Να μιλήσουμε λίγο τεχνικά. Η διαδικασία της αποξήλωσης δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Αυτό το διάστημα, μέχρι να πέσει όλη η οροφή υπάρχει επικινδυνότητα. Τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται στο έπακρο. Όπως πρέπει. Συνεχίζουμε κανονικότατα. Σκοπός και στόχος των εργασιών είναι να γίνει το γρηγορότερο η αποξήλωση και στη συνέχεια να γίνει η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου, ώστε να συνεχίσουμε την ανακατασκευή του κτηρίου. Πάνε όλα κατ’ ευχήν. Θέλω να πως προς τον κόσμο, ότι όλες οι διαδικασίες που προηγήθηκαν ήταν επίπονες. Η γραφειοκρατεία ήταν τεράστια. Καταφέραμε όμως να την ξεπεράσουμε. Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, στην τεχνική υπηρεσία και τους τεχνικούς της Raycap, τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όλοι μαζί έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί προς χρήση στο κοινό και στους πολίτες».

H Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, κα Αναστασία Τόλιου, σημείωσε για τα έργα στο κολυμβητήριο: «Στην αρχή χρειάστηκε να πάρουμε μια γενναία απόφαση και έπειτα η προσήλωση στον στόχο και οι συντονισμένες ενέργειες βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση και μετράμε αντίστροφα για την ώρα που οι αθλητές μας, οι ενήλικες και οι ασθενείς που επισκέπτονται τον χώρο για αποκατάσταση θα κάνουν χρήση των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Η υποστήριξη της οικογένειας του κ. Αποστολίδη είναι καθοριστική και ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το ενδιαφέρον και για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο που είχαμε την τύχη να γεννηθούν και για την εμπιστοσύνη στη διοίκηση του δήμου και στο πρόσωπο του δημάρχου μας. Οι προσδοκίες που έχουμε δημιουργήσει είναι υψηλές, περνάμε τον υγρό στίβο στη νέα εποχή και μαζί με μια σειρά από έργα που ήδη τρέχουν ή ξεκινούν σύντομα, είναι θέμα χρόνου να δούμε την καθημερινότητα μας να βελτιώνεται και ο τόπος που αγαπάμε να προοδεύει και να ευημερεί».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!