Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παιδικές φωνές γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων του επισκοπείου

0
4387

Μια όμορφη γιορτινή εκδήλωση από το 12ο Δημοτικό σχολείο και το 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας


Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μαθητές, πραγματοποιήθηκε από το 12ο Δημοτικό Σχολείο και το 17ο Νηπιαγωγείο της Δράμας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας «Φροντιστήριον Τραπεζούντος» στο επισκοπικό μέγαρο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σχολείο, το πρωί της Τετάρτης.
Ο σύλλογος γονέων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και σύλλογος διδασκόντων σκέφτηκαν για ακόμη μια χρονιά να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο πνεύμα των Χριστουγέννων για τα παιδιά.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Κουτσούκης, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι η αίθουσα παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο προκειμένου να γίνει μια σειρά εκδηλώσεων από το πρωί της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε παράσταση κουκλοθεάτρου και στη συνέχεια τα παιδιά όλου του σχολείου, κατά τάξεις ή κατά τμήματα τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αργότερα η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας συμμετέχοντας στην εορταστική εκδήλωση, παρουσίασε κάλαντα και άλλα τραγούδια. Όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου: «Θέλουμε τα παιδιά να αισθάνονται όμορφα, να έρχονται στο σχολείο με ευχαρίστηση. Θέλουμε εκτός από την εκπαίδευσή που παίρνουν στο σχολείο, να μάθουν τις παραδόσεις μας και οτιδήποτε έχει σχέση με τον τόπο μας και τις γιορτές μας. Σ αυτό το πνεύμα ήταν και η σημερινή μας εκδήλωση.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ όπως και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας είπε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή: «Παρευρεθήκαμε σε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου και του 17ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων της Δράμας. Ένα εμβληματικό σχολείο για την πόλη. Θέλουμε να συγχαρούμε τους εκπαιδευτικούς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα παιδιά, για αυτή την όμορφη γιορτή που είχε μέσα από όλα. Θέλουμε να ευχηθούμε στα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους να έχουν καλά Χριστούγεννα και μια χρονιά που θα τους φέρει κάθε ποθητό στα ίδια και στα σπιτικά τους».
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας τόνισε ότι: «Απολαύσαμε όμορφες χορωδίες που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων. Είναι όμορφες εκδηλώσεις οι οποίες συνάδουν με το πνεύμα της Ονειρούπολης. Γιορτάζει ολόκληρη η Δράμα αυτές τις ημέρες και τα παιδιά μας έρχονται να μας γεμίσουν με τις όμορφες φωνές τους, με μελωδίες από τα Χριστούγεννα για να έχουμε την αίσθηση, ότι βιώνουμε αυτές τις Άγιες ημέρες που έχουν ξεχωριστό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Η Ειρήνη είναι το μήνυμα που μας φέρνει η ενανθρώπιση του Χριστού και αυτό οι μαθητές μας θέλουν να το περάσουν προς τα έξω με τις αθώες φωνές τους και με την ήρεμη παρουσία τους σε αυτές τις γιορτές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ