«Χρυσή» η νέα ταυτότητα του Φεστιβάλ Δράμας

0
1692

– Μια ακόμη αναγνώριση για τα υψηλά στάνταρ του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ήρθε την προηγούμενη Τετάρτη
– Γ. Δεμερτζής στα «Χ»: «To Φεστιβάλ χρησιμοποιεί μια σύγχρονη γλώσσα που ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού και είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη»


Μια ακόμη αναγνώριση για τα υψηλά στάνταρ του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ήρθε με τη βράβευση της νέας οπτικής ταυτότητας του θεσμού και την ανάπτυξη εφαρμογών της, στην τελετή απονομής των 21ων Ελληνικών Βραβείων Σχεδιασμού και Οπτικής Επικοινωνίας στην κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Η δεύτερη επιπλέον διάκριση ήρθε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία για τον σχεδιασμό της αφίσας “DISFF in Athens” στην κατηγορία «Αφίσα», εργασία που υλοποιήθηκε για τις ανάγκες των δράσεων του οργανισμού εκτός Δράμας υπό τον τίτλο «Το Φεστιβάλ ταξιδεύει».
Τα βραβεία απονεμήθηκαν στον συνεργάτη του Φεστιβάλ κ. Δημήτρη Παπάζογλου και το γραφείο του DpS Athens την Τετάρτη 4 Μαΐου. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κ. Γιώργος Δεμερτζής, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι η απονομή των βραβείων έγινε ουσιαστικά από έναν επίσημο φορέα των επαγγελματιών σχεδιασμού ο οποίος αναδεικνύει τα καλύτερα έργα της κάθε χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό διακρίθηκε η δουλειά του συνεργάτη του Φεστιβάλ Δράμας, Δημήτρη Παπάζογλου, που τον καταξιωμένο σε διεθνές επίπεδο θεσμό της Δράμας.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 4 Μαΐου, κατά την τελετή απονομής των 21ων Ελληνικών Βραβείων Σχεδιασμού και Οπτική Επικοινωνίας στην κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα, ο συνεργάτης μας Δημήτρης Παπάζογλου και το γραφείο του DpS Athens, έλαβαν το 1ο βραβείο για την οπτική ταυτότητα και την ανάπτυξη των εφαρμογών της για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (κατηγορία πολλαπλές εφαρμογές), καθώς επίσης και το Χρυσό ΕΒΓΕ Ταυτότητας, ως η εργασία που ξεχώρισε η κριτική επιτροπή ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες εξαιρετικές συμμετοχές και έργα.
Επιπλέον, η DpS Athens, διακρίθηκε με το 2ο βραβείο, για τoν σχεδιασμό της αφίσας “DISFF in Athens” στην κατηγορία «Αφίσα», εργασία που υλοποιήθηκε για τις ανάγκες των δράσεων του οργανισμού εκτός Δράμας υπό τον τίτλο «το Φεστιβάλ ταξιδεύει».
«Η επιτυχία του Δημήτρη Παπάζογλου αναδεικνύει ταυτόχρονα και το ίδιο το Φεστιβάλ της Δράμας. Δείχνει ότι η επιλογή του δημιουργού από το Φεστιβάλ ήταν πολύ σωστή. Συγχαίρω τον συνεργάτη μας και το γραφείο του. Οι διακρίσεις αυτές σημαίνουν ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός και το Φεστιβάλ έκαναν μια απόλυτα διαφανή διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία κλήθηκαν όλοι οι δημιουργοί από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 40 γραφεία της χώρας μας, που είναι τα καλύτερα στο είδος τους. Το γραφείο του Δ. Παπάζογλου αναδείχθηκε μέσα από την επιτροπή αξιολόγησης και μέσα από τη διαδικασία που ακολούθησε. Δουλέψαμε μαζί για να εξελίξουμε την ταυτότητα του Φεστιβάλ Δράμας. Η νέα οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ χρησιμοποιεί μια σύγχρονη γλώσσα που ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού και είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη. Ουσιαστικά από πέρσι αυτή η οπτική ταυτότητα του δίνει την δυναμική να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο και να αναγνωρίζεται διεθνώς» τόνισε ο κ. Γιώργος Δεμερτζής.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης πάντως, οι αιτήσεις συμμετοχής των κινηματογραφιστών κλείνουν σε λίγες ημέρες. Στη συνέχεια θα συσταθούν οι προκριματικές επιτροπές, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των ταινιών και θα κριθεί ποιες ταινίες θα φθάσουν στο διαγωνιστικό μέρος. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία για τους διαγωνισμούς των προμηθευτών υπηρεσιών για τη φετινή διοργάνωση και όλα τρέχουν σε ρυθμούς προφεστιβαλικούς. Για τον θεσμό πάντως αποτελεί σημαντική εξέλιξη η παραχώρηση του παλιού στρατοπέδου Ανδρικάκη στον Δήμο Δράμας, αφού μέσα από αυτό τον χώρο ο θεσμός μπορεί να αναπτύξει μια εντελώς νέα δυναμική. Το μνημόνιο για την παραχώρηση του χώρου θα υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες ενώ την ίδια ώρα προχωρούν οι μελέτες για την δημιουργία του θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ