Εκδήλωση με προβολή βίντεο για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Προσοτσάνης

0
3579

Μιλούν στα «Χ» οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Γ. Σένδρος και ο κ. Χρ. Σιδέρης


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του 1ου ΕΠΑΛ Προσοτσάνης στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», την Παρασκευή 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο εκδήλωση με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα, γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.
Μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση προβλήθηκε η ανάγκη της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ε.Ε. και παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν σχετικά βίντεο των μαθητών του σχολείου που δημιουργήθηκαν μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές.
Την εκδήλωση παρακολούθησε η υπεύθυνη του γραφείου Europe Direct στη Δράμα κα Στέλλα Ανδριοπούλου, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε ο συντονιστής των γραφείων της Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κος Παναγιώτης Βαρδάκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Σένδρος τόνισε: «Το πρόγραμμα ήταν ένας πολύ καλός λόγος ώστε τα παιδιά να μεταδώσουν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους κοινωνικά μηνύματα που έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που πλέον δυστυχώς φαίνεται να έχουμε χάσει. Τα παιδιά εισέπραξαν τα μηνύματα».
Ο κ. Χρήστος Σιδέρης, καθηγητής των μαθητών που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημείωσε στα «Χ» ότι: «Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η τελική εκδήλωση του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το σχολείο ως πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα βίντεο που έγιναν από τους μαθητές αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το πρώτο έχει τη μορφή σποτ με πεντάλεπτη διάρκεια και το δεύτερο περιλαμβάνει φράσεις γνωστών ακτιβιστών σχετικές με τα ανθρώπινα δικαιώματα και 3D απεικονίσεις με το πρόσωπό τους. Η παρουσίαση ήταν η κορύφωση μιας ετήσιας διοργάνωσης που πραγματοποιείται με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ