Δεν έμεινε στα λόγια η ΕΑΣ Δράμας

-Γ. Κεσκίνογλου στα «Χ»: «Έχουμε ήδη κάνει ενέργειες για την αύξηση της ισχύος στα 3,5 ΜW» -Δημιούργησε την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στην περιφέρεια. Σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό της πάρκο στο Καλαμπάκι από την προηγούμενη εβδομάδα

0
392

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη η σύνδεση του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 ΜW, που δημιούργησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας (ΕΑΣ), σε συνεργασία με τέσσερις ΤΟΕΒ της Δράμας, στο Καλαμπάκι. H ενεργειακή κοινότητα που δημιουργήθηκε έχει σκοπό να αυξήσει την ισχύ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του φωτοβολταϊκού πάρκου, όπως σημειώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρός της και ταυτόχρονα πρόεδρος της ΕΑΣ Δράμας, Γιάννης Κεσκίνογλου. Η ενεργειακή κοινότητα της ΕΑΣ και των τεσσάρων ΤΟΕΒ της Δράμας, είναι η πρώτη στην περιφέρειά μας και αυτό το στοιχείο από μόνο του προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο εγχείρημα.
Όπως δήλωσε στα «Χ» ο κ. Κεσκίνογλου, το φωτοβολταϊκό πάρκο υλοποιήθηκε με ίδια κεφάλαια και κόστισε 650.000 ευρώ. Στόχος του φωτοβολταϊκού πάρκου είναι να μειώσει το ενεργειακό κόστος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και των τεσσάρων ΤΟΕΒ που συνεργάζονται. Σύμφωνα με όσα είπε, το έργο, σε διάστημα 25ετίας, θα αποφέρει όφελος 8 εκατ. ευρώ.
Σε σχέση με τον στόχο της ΕΑΣ για αύξηση της ισχύος του φωτοβολταϊκού πάρκου, ο κ. Κεσκίνογλου, εξήγησε ότι το πάρκο είναι ισχύος 1ΜW διότι τόσο επέτρεπε η πολιτεία.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!