Οδός 19ης Μαΐου: Πέρασε στο δεύτερο στάδιο η μεταφορά της λαϊκής

-Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς της λαϊκής αγοράς στον παραδοσιακό της χώρο -Τι είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής

0
1568

Σε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα της λαϊκής αγοράς, την μετακίνηση και οριστική τοποθέτησή της στην οδό της 19ης Μαΐου, έκανε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα», Ανέστης Τοπαλίδης.
τόσο μεγάλο εγχείρημα όπως αυτό της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς στην 19ης Μαΐου, δεν μπορεί να γίνει σε 5 ή 6 μήνες. «Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να κάνει κάτι πρόχειρα» εξήγησε. Ο κ. Σαλπιγκτίδης, είπε ότι η μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς χωρίζεται σε τρία στάδια. Πρόσθεσε ότι το πρώτο στάδιο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί αφορά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και την δημιουργία ενός ψηφιακού σχεδίου. Συμπλήρωσε ότι διερευνήθηκαν εναλλακτικές λύσεις χωροθέτησης των θέσεων των πάγκων της λαϊκής αγοράς, και από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις επιλέχθηκε η καταλληλότερη.
«Μελετήθηκαν διάφορες εναλλακτικές προτάσεις για την ανάπλαση των πεζοδρομίων της 19ης Μαΐου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αντιγόνου. Βασικά στοιχεία του σχεδιασμού ήταν να διατηρηθεί το πλάτος της οδού στα 7 μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση διπλής κατεύθυνσης, να σχεδιαστούν τα πεζοδρόμια σε πλάτος 2,5 μέτρων, όπως ορίζει ο νόμος όπου αυτό είναι δυνατόν».

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!