«Δεν καλύπτονται οι ανάγκες της υγείας σε προσωπικό και υποδομές»

0
1451
Από αριστερά, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου, ο βουλευτής κ. Λεωνίδας Στολτίδης και η κα Μαρία Μάλη μέλος της Τομεακής του ΚΚΕ

Δράμα, Νευροκόπι και Προσοτσάνη επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λεωνίδας Στολτίδης.
Τι είπε για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Δράμας.

Τη Δράμα επισκέφτηκε χθες Τρίτη ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης στο πλαίσιο περιοδείας. Στις 10:00 π.μ. είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου, στις 11:30 π.μ. επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, στη 1:00 μ.μ. είχε συνάντηση με τα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας και στις 8:00 μ.μ. μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας.
Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Στολτίδης «όλες οι δυνάμεις του ΚΚΕ από τους βουλευτές μέχρι τις τοπικές οργανώσεις βρίσκονται σε κινητοποίηση και κοντά στα λαϊκά προβλήματα, όπως αυτά αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται ενόψει και της αναμενόμενης καπιταλιστικής κρίσης». Τα προβλήματα αυτά, σύμφωνα με όσα είπε ο Βουλευτή του ΚΚΕ, δεν φαίνεται να είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δεν ήταν ούτε και στην προτεραιότητα της προηγούμενης. Εξηγώντας τη διαπίστωσή του, σημείωσε ότι αυτά τα προβλήματα δεν χωρούν ανάμεσα στα δισεκατομμύρια τα οποία μοιράζονται σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ανέφερε ότι ακολουθείται μια ανάπτυξη η οποία θα βαθαίνει τις αντιθέσεις και θα φέρει ευρύτερα λαϊκά στρώματα σε εξαθλίωση το επόμενο διάστημα.
Όπως είπε ο κ. Στολτίδης, αυτό φάνηκε και από την επίσκεψη που είχε στη Δράμα χθες. Μιλώντας για την επίσκεψη στο Νευροκόπι και τη συζήτηση με τον Δήμαρχο Νευροκοπίου κ. Γ. Κυριακίδη, δήλωσε ότι υπάρχουν προβλήματα που έχουν σχέση με τη σχολική στέγη, την υλοτόμηση αλλά και την ενεργειακή κάλυψη των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται, όπως είπε, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες του λαού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που ούτως ή άλλως μεγεθύνονται. Πρόσθεσε ότι αυτό φάνηκε και από την επίσκεψη που είχε στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης.
«Η πανδημική κρίση έδειξε ότι το σύστημα υγείας, που βρισκόταν ούτως ή άλλως στα όρια της κατάρρευσης, δεν έγινε μάθημα. Δεν παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα που θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα. Δεν καλύπτονται οι ανάγκες του χώρου της υγείας σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές. Οι ανάγκες αυτές έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος, γιατί μπορεί η πανδημική κρίση να αντιμετωπίστηκε μέσω καραντίνας με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στον τομέα της οικονομίας, αλλά στην άλλη πλευρά βρίσκονται χιλιάδες ευπαθείς ομάδες. Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και άλλοι που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία και είχαν άσχημη εξέλιξη» πρόσθεσε ο Βουλευτής.
Ο ίδιος εξήγησε ότι στον χώρο της υγείας υπάρχουν ανάγκες που είναι διευρυνόμενες και πρέπει να καλυφθούν για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. Σε ερώτηση των «Χ» για το πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Δεκέμβριο, απάντησε ότι είναι τελείως απαράδεκτο και προσβολή για την ανθρώπινη νοημοσύνη, μέσα σε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες να μην καλύπτονται αυτές οι ελλείψεις με προσλήψεις σταθερής εργασίας είτε πρόκειται για τους τεχνικούς, είτε για τους νοσηλευτές, είτε για τους γιατρούς. «Ξεχάστηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες και έσωσαν ζωές το προηγούμενο διάστημα. Θα λέγαμε ότι τους απογυμνώνουν από τη δυνατότητά τους να το πράξουν με καλύτερους όρους το επόμενο διάστημα».
Ειδικότερα για το θέμα των συμβασιούχων του Νοσοκομείου Δράμας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι: «Το ΚΚΕ είναι από τα κόμματα που έχουν καταθέσει ερωτήματα στη Βουλή για μια σειρά από θέματα, όπως και για αυτό των εργαζομένων των οποίων η σύμβαση λήγει. Μια σειρά από προβλήματα του τρέχοντος διαστήματος θα τα μεταφέρουμε στον κ. Βουλευτή, θα τα αναδείξουμε όσο μπορούμε. Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων έχουν φέρει αποτελέσματα και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ