Διαδημοτική συνεργασία δήμων Δοξάτου & Παγγαίου

0
5998

Θ. Ζεκερίδης: “Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μέσα από συνεργασίες”

Σε σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Παγγαίου προχωρά ο Δήμος Δοξάτου. Σκοπός της διαδημοτικής συνεργασίας είναι η από κοινού εκτέλεση εργασιών στην ευρύτερη περιοχή των δύο Δήμων.
Η συνεργασία αφορά στην συντήρηση και την αποκατάσταση δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, δημοτικών δασικών δρόμων, τάφρων κ.α. Επίσης την αντικατάσταση λαμπτήρων και άλλων εργασιών που απαιτούν χρήση καλαθοφόρου οχήματος καθώς και την αποκομιδή απορριμμάτων με την συνδρομή μηχανημάτων, οχημάτων και χειριστών.
“Η συμφωνία για την διαδημοτική συνεργασία που αποφασίστηκε από τον Δήμο Δοξάτου και τον Δήμο Παγγαίου, βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης” δήλωσε στα “Χ” ο Δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης, συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία αφορά στην διάθεση μηχανημάτων και εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν και στους δυο Δήμους.
Ο κ. Ζεκερίδης τόνισε επίσης “Πρώτος στόχος μου είναι να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα την οποία εξυπηρετώ από την ημέρα που εκλέχθηκα Δήμαρχος. Να καλλιεργηθεί η συνεργασία μεταξύ των Δήμων κάτι που είναι πρωταρχικής σημασίας. Θεωρώ ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε προβλήματα μέσα από συνεργασίες. Θα λυθούν προβλήματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να λύσουν οι Δήμοι μεμονωμένα. “Εμείς, για παράδειγμα, ως Δήμος δεν μπορούμε να βάλουμε λάμπες σε ψηλούς στύλους διότι δεν έχουμε ανυψωτικό μηχάνημα. Αντίστοιχα, ο Δήμος Παγγαίου χρειαζόταν ένα μικρό απορριμματοφόρο για την διακίνηση του χαρτιού. Απλά κοιτάξαμε να περιληφθούν κάποιοι όροι στην συμφωνία, ώστε να εξασφαλίζεται ότι ο εξοπλισμός πρώτα θα χρησιμοποιείται από τον Δήμο που τα κατέχει και μόνο εάν δεν τα χρειάζεται, σε συγκεκριμένη περίοδο, θα μπορεί να τα παραχωρεί στον Δήμο που τα ζητά”.
Στην ερώτηση εάν πλέον μπαίνουν τα θεμέλια για ευρύτερες διαδημοτικές συνεργασίες ο Δήμαρχος Δοξάτου απάντησε: “Αυτό το έχω δηλώσει και κατά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε να υπάρξει διαδημοτική συνεργασία για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Είχα αναλάβει μια πρωτοβουλία και την προχώρησα πάρα πολύ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Δεν έχει σημασία αν τελικά δεν καρποφόρησε διότι άνοιξε το δρόμο για διαδημοτική συνεργασία η οποία τότε αφορούσε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Πλέον έχουμε αρχίσει να συνεργαζόμαστε και με τους όμορους Δήμους, όπως ο Δήμος Παγγαίου, παρότι ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως αυτά των Τεναγών Φιλίππων, που είναι τεράστιας σημασίας, τόσο για αυτούς όσο και για εμάς. Σαφώς θα συνεργαστούμε και θα συμβάλλουμε στον βαθμό που μας αναλογεί”.
Σε ότι αφορά στην αρχική συνεργασία που αποφασίστηκε από τους δυο Δήμους, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δοξάτου υποχρεούται να διαθέσει ένα απορριμματοφόρο όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΚΥ-8704 χωρίς τον οδηγό, ένα ισοπεδωτή γαιών (Grader) με τον χειριστή του, ενώ από τη μεριά του ο Δήμος Παγγαίου υποχρεούται να διαθέσει ένα καλαθοφόρο όχημα με τον χειριστή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ