“Διαφωνούμε με την μετριότητα, καταθέτουμε καινούργια πρόταση”

0
2283

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜ-Θ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ ΣΤΑ “Χ”

Διαφωνούμε με την μετριότητα γι’ αυτό θέλουμε να κατεβάσουμε έναν καινούργιο συνδυασμό και μια καινούργια πρόταση σημείωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” κ. Χρ. Τοψίδης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Δράμα και στο περιθώριο της συνάντησης γνωριμίας που είχε με τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτό το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο σημείωσε ο κ. Τοψίδης εξηγώντας ότι εντός του Ιανουαρίου θα γίνουν και ανακοινώσεις ονομάτων των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξής του. Μιλώντας για τον συνδυασμό του οποίου ηγείται διευκρίνισε ότι τον απαρτίζουν τόσο, έμπειροι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν.
Σημειώνεται, ότι στην συνάντηση του κ. Τοψίδη με τους εκπροσώπους του τύπου στην Δράμα παρόντες ήταν και γνωστοί παράγοντες από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών ο Βασίλης Φατράλης, ο Στέλιος Παπαδόπουλος, ο Αργύρης Πατακάκης και άλλοι.
Ο κ. Τοψίδης, μίλησε για την ανάγκη ανάταξης της περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία, όπως εξήγησε, θα πρέπει να ξεκολλήσει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται.
Όταν ρωτήθηκε πάντως για τις ελλείψεις των κτηνιάτρων στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιφέρεια ΑΜΘ είπε ότι στόχος της παράταξής του είναι να καταθέτει προτάσεις για λύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για το πρόβλημα των ελλείψεων των κτηνιάτρων η “Περιφερειακή Σύνθεση” ανακοίνωσε ήδη ότι, βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΑΜ-Θ. Επίσης η Π.Ε. Καβάλας έχει μόνο έναν κτηνίατρο, η ακριτική Ορεστιάδα, που είναι προμετωπίδα των συνόρων, έχει δύο και η έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, έχει πέντε κτηνιάτρους, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ενώ τα προγράμματα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αυξάνονται συνεχώς, λόγω έξαρσης των ζωονόσων που έχουν πλήξει την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, με κρούσματα ευλογιάς, καταρροϊκού πυρετού, οζώδους δερματίτιδας, τώρα πρέπει να προετοιμαστούν και για την περίπτωση κρουσμάτων της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων”. Ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης «Περι-φερειακή Σύνθεση» έχει επισημάνει για το θέμα αυτό ότι:«Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τα ήξερε όλα αυτά και ενώ είχε τον χρόνο να ανανεώσει τις συμβάσεις των κτηνιάτρων που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων με ευρωπαϊκή συμμετοχή χρηματοδότησης, δεν το έπραξε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Παραμονές Χριστουγέννων δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι θα προβεί στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 7 ατόμων για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου. Οι θέσεις αφορούν σε κτηνιάτρους με 8μηνη σύμβαση για να στελεχώσουν 2 εξ αυτών την Π.Ε. Έβρου (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα), 3 την Π.Ε. Καβάλας, 2 την Π.Ε. Ροδόπης, ενώ κανένας στην αντίστοιχη υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας, η οποία σημειωτέον συνορεύει με την Βουλγαρία και θα έπρεπε να θωρακιστεί αναλόγως. Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ολιγώρησε και στο θέμα αυτό. Επικαλείται την γραφειοκρατία και όλοι απορούν, ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι μας, πως τα κατάφεραν άλλες περιφέρειες να λύσουν το πρόβλημα αυτό, ξεπερνώντας τα εμπόδια, ιδιαίτερα όταν διανύουμε μια περίοδο εορταστική, κατά την οποία οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι συνεχείς και ενδελεχείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ