Διαφωτιστική και χρήσιμη η διημερίδα των φροντιστηρίων Μ.Ε.

0
2415
Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, κ. Στράτος Στρατηγάκης

Περισσότεροι από 180 μαθητές στην Δράμα ενημερώθηκαν για τις επιλογές της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Περίπου 180 μαθητές και 32 φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης από την Δράμα συμμετείχαν στην διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας και την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο.

Την διημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Δράμας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας και είχε στόχο την ενημέρωση γονέων και μαθητών για τις δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας μετά το Λύκειο.
Ομιλητής το Σάββατο στην διάρκεια του πρώτου μέρους της διημερίδας ήταν ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, κ. Στράτος Στρατηγάκης, ο οποίος μίλησε σε μαθητές και γονείς για τις επιλογές που έχουν στην διάθεσή τους μετά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις δυνατότητες που τους παρέχονται για κάθε πεδίο σχολών αλλά και μπορεί να ακολουθήσει μετά τις σχολές σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, κ. Γιάννης Γαζάνης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι το πρώτο μέρος της διημερίδας πραγματοποιήθηκε παρέχοντας θεωρητικές γνώσεις και ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές και γονείς ενώ στο δεύτερο μέρος της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ακολούθησε το πρακτικό μέρος. Την δεύτερη ημέρα δηλαδή την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, επαγγελματίες της πόλης ενημέρωσαν τους μαθητές για τις συνθήκες του επαγγέλματός τους. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να έρθει σε επαφή ο επαγγελματίας με τον μαθητή ώστε να προκληθεί ο δεύτερος προκειμένου να ακολουθήσει το επάγγελμά του. Στο μέρος αυτό της διημερίδας συμμετείχαν επαγγελματίες δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, καθηγητές, δάσκαλοι ξένων γλωσσών, νοσηλευτές, επαγγελματίες τουριστικών επαγγελμάτων, μηχανικοί κλπ. Επαγγέλματα που ανήκουν κατά κύριο λόγο στις τριάντα πρώτες επιλογές που συναντά κανείς στα μηχανογραφικά.
H πρωτοβουλία για την διοργάνωση της ημερίδας που γίνεται για δεύτερη χρονιά από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, ξεκίνησε από την ανάγκη όχι μόνο να ενημερωθούν μαθητές και γονείς σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και για να δημιουργηθούν κίνητρα στους μαθητές προκειμένου αυτοί να μπουν στην διαδικασία της μάθησης. Η εκδήλωση μάλιστα επιλέχθηκε να γίνει σχετικά νωρίς ώστε να επηρεάσει τους μαθητές (που προέρχονταν από όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στο τελευταίο τετράμηνο πριν τις εξετάσεις.
Από την άποψη αυτή ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη πρωτοβουλία καθώς οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου θέλουν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θα επιλέξουν ενώ οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θέλουν να μάθουν τι επιλογές έχουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση της διημερίδας συμμετείχαν τα περισσότερα από τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, δηλαδή 32 επί συνόλου 35 που λειτουργούν στην Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ