Διαμαρτυρήθηκαν οι κυνηγοί και στη Δράμα για το νέο νομοσχέδιο

0
2760

– Σημείο αιχμής η υποχρεωτική στείρωση των ζώων, την οποία χαρακτηρίζουν ακρωτηριασμό
– Γ. Παπαδόπουλος: «Από το νέο νομοσχέδιο δεν θίγονται μόνο οι κυνηγοί, αλλά και οι κτηνοτρόφοι και οι άνθρωποι με δεσποζόμενα ζώα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης, με στόχο οι κυνηγοί αλλά και οι φίλοι τους να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τους σκύλους και τα ζώα συντροφιάς.
Πολλοί κυνηγοί μετέβησαν στον χώρο της συγκέντρωσης με τα σκυλιά τους τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας, κ. Γιώργος Ελευθεριάδης είπε ότι η συγκέντρωση έγινε για λόγους διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα συντροφιάς και βέβαια τις στειρώσεις τις οποίες αργότερα χαρακτήρισε παράλογες και το νομοσχέδιο ένα μεγάλο λάθος. Εκ μέρους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Γιάννης Γεωργιάδης ενημέρωσε κυνηγούς και κυνόφιλους για τις ενέργειες που έκανε η κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης αλλά και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία για το νέο νομοσχέδιο.
Χαρακτήρισε έγκλημα αυτό που επιχειρείται με το νέο νομοσχέδιο και κάλεσε τους κυνηγούς και τους κυνόφιλους, αν δεν έχουν πάρει μέρος στη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου (που έληξε χθες Πέμπτη) να το πράξουν. Είπε επίσης ότι, όπως προκύπτει από το άρθρο 37 του νέου νομοσχεδίου, η ευθύνη για τα δεσποζόμενα ζώα θα περάσει στις φιλοζωικές οργανώσεις, που με νόμο του κράτους θα επιδοτούνται από δήμους και περιφέρειες. Πρόσθεσε επίσης ότι προβλέπονται εξαντλητικά πρόστιμα για όλους τους συνεπείς πολίτες που έχουν σκυλιά. Μίλησε για τις ποινές που υιοθετούνται στις περιπτώσεις μη στείρωσης των ζώων και ανάμεσα σε άλλα είπε ότι δεν πρόκειται για νέο νομοσχέδιο αλλά για λευκή επιταγή σε ορισμένες φιλοζωικές και όχι σε όλες.
Απευθυνόμενος σε κυνηγούς και κυνόφιλους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, που πήρε τον λόγο αμέσως μετά, είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον κ. Γιάννη Γεωργιάδη που συμμετέχει στην ΚΟΜΑΘ, κάνοντας γνωστό ότι και ο ίδιος είναι κυνηγός. Είπε ότι δίνει αγώνα μαζί με τους κυνηγούς, τόσο από τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και απο τη θέση του απλού κυνηγού. Πρόσθεσε ότι από το νέο νομοσχέδιο δεν θίγονται μόνο οι κυνηγοί, αλλά και οι κτηνοτρόφοι αλλά και άνθρωποι που έχουν δεσποζόμενα ζώα, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με το κυνήγι. Σημείωσε ότι ενώνει τη φωνή του μαζί με τη φωνή των υπολοίπων κυνηγών και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καν σκέψη για τις στειρώσεις των ζώων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης επεσήμανε για το θέμα των στειρώσεων των ζώων, μεταξύ άλλων τα εξής: «Η υποχρεωτική στείρωση συνιστά μη θεραπευτικό ακρωτηριασμό, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 22. Παρ. 42, τιμωρείται με ποινή 30.000 – 50.000 ευρώ. Ο εισηγητής του σχεδίου νόμου, διαχωρίζει την υποχρεωτική στείρωση από άλλους μη θεραπευτικούς ακρωτηριασμούς, χωρίς καμία σχετική τεκμηρίωση κάτι που καθιστά τη διάταξη κενό γράμμα. Τόσο η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, που εκπροσωπεί τους ιδιώτες κτηνιάτρους, το σύνολο δηλαδή της αρμόδιας επιστημονικής κοινότητας, έχουν τοποθετηθεί ενάντια στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, εφόσον δε συντρέχει ιατρικός λόγος…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ