Διαμαρτύρονται οι δήμοι της περιοχής για το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων

0
2205

Επιστολές διαμαρτυρίας από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Νευροκόπι και της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βεργίνας στη Δράμα ήταν μέρος του προγράμματος μείωσης των τραπεζικών καταστημάτων που αποφασίστηκε από τις δυο τράπεζες σε πολλά σημεία της χώρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία ανήκουν και οι πέντε δήμοι της Δράμας, σε συνεδρίασή του που έγινε με τηλεδιάσκεψη τις προηγούμενες ημέρες, αποφάσισε να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του, για το κλείσιμο πέντε υποκαταστημάτων των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς σε Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι διοικήσεις των Τραπεζών με αποφάσεις τους οδηγούν στην υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών εκ μέρους τους στον τομέα των χρηματικών συναλλαγών, σύμφωνα με το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, το οποίο ζητά την επανεξέταση του θέματος από τους αρμοδίους και τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε να στείλει έγγραφο σε κάθε μια από τις τράπεζες με το οποίο θα διατυπώνεται η έντονη αντίδραση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για το κλείσιμο των καταστημάτων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στην πληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής και της Πειραιώς και το κλείσιμο πέντε καταστημάτων τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Επισημάνθηκε ότι τα δημοτικά συμβούλια αντέδρασαν σε κάθε Δήμο με τον δικό τους τρόπο και τέθηκε προς συζήτηση το γεγονός πως παρότι οι τράπεζες είναι ιδιωτικοί οργανισμοί και για το κλείσιμο των καταστημάτων λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά τους δεδομένα ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι στηρίχθηκαν από τους πελάτες τους – δημότες της περιοχής. Μάλιστα, στην παρούσα συγκυρία όπως επισημάνθηκε στην τηλεδιάσκεψη οι Τράπεζες δείχνουν αναλγησία κάτι που αγγίζει κυρίως τους ηλικιωμένους δημότες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση μέσω διαδικτύου, την ίδια ώρα που οι τράπεζες κάνουν λόγο για εταιρική ευθύνη και θέλουν να περάσουν μηνύματα ότι είναι κοντά στους πολίτες.
Μιλώντας για το θέμα αυτό, στη διάρκεια συζήτησης που έγινε στο ΔΣ της ΠΕΔ, ο δημοτικός σύμβουλος του Δ. Δράμας κ. Στ. Ηλιόπουλος τόνισε πως είναι σύμφωνος με την αποστολή επιστολών προς τις τράπεζες και ότι εκτός από τα χρήματα που διατέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τη στήριξη των τραπεζών θα γίνει και τώρα η κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, με το κράτος να αγοράζει το 65% των μετοχών της σε τιμή δεκαπλάσια. Πρόσθεσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση αυτή θα ισχύει για ένα έτος ενώ θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα η σημερινή της διοίκηση, που έφερε την τράπεζα σε αυτό το σημείο. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ακόμη ότι θα πρέπει να τονιστεί στις επιστολές πως στις περιοχές που κλείνουν τα τραπεζικά καταστήματα, εξυπηρετούνται ηλικιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν εξ αποστάσεως τα χρήματά τους και μέσω διαδικτύου διότι δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και άρα θα πρέπει να μετακινούνται στα κοντινότερα τραπεζικά καταστήματα που μπορεί να βρίσκονται πια και σε μεγάλη απόσταση. Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η επιστολή της ΠΕΔ θα πρέπει να διαβιβασθεί στην κυβέρνηση παρά στις διοικήσεις των τραπεζών.
Παράλληλα ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νευροκοπίου Γ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει και στο Κάτω Νευροκόπι, αφού η Εθνική Τράπεζα κλείνει το υποκατάστημά της. Πρόσθεσε ότι έγιναν ενέργειες από τον Δήμο ενώ ανέφερε ότι συμφωνεί με τη σύνταξη και αποστολή δύο επιστολών διαφορετικού περιεχόμενου, προς την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ