Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας: Προσωρινή διακοπή έκδοσης γραμματίων νομικής βοήθειας ενώπιον μονομελούς, τριμελούς και πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων κλπ.

0
2007

Εξ αιτίας της υπερβολικής καθυστέρησης, στην ενταλματοποίηση και εκκαθάριση των αμοιβών νομικής βοήθειας περιλαμβανομένων και των αυτεπαγγέλτως διοριζομένων δικηγόρων στις ποινικές υποθέσεις κατ’ αρθ. 340 ΚΠΔ και της απόρριψης στην πράξη όλων των προτάσεων του δικηγορικού σώματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ειδικότερα της καταβολής του 80% της αμοιβής του δικηγόρου με την αποστολή των δικαιολογητικών παράστασης και του 20% με την εκκαθάριση, το Διοικητικό συμβούλιο του Δικ. Συλλ. Δράμας επικύρωσε την από 11-9-2020 απόφαση της Ολομέλειας, σύμφωνα με την οποία από 1-10-2020 δεν θα εκδίδονται πλέον γραμμάτια του Δικηγορικού Συλλόγου σε υποθέσεις νομικής βοήθειας ενώπιον του Μονομελούς, Τριμελούς και Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως και στην ανάκριση, με εξαίρεση τις υποθέσεις όπου υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, 18μηνου ή συνοδείας.
Ειδικότερα από την 1-10-2020 και για διάστημα 15 ημερών οι διοριζόμενοι συνήγοροι νομικής βοήθειας θα αναλαμβάνουν μεν τις ανατιθέμενες ποινικές υποθέσεις, σύμφωνα με το ανωτέρω πλαίσιο που έθεσε η Ολομέλεια, πλην όμως δεν θα είναι εφοδιασμένοι με γραμμάτιο προείσπραξης του Συλλόγου, με όλες τις εντεύθεν συνέπειες που ορίζονται στο άρθρο 61 παρ. 4 ΚωδΔικ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ