Δήμος Δράμας: Ενισχύθηκε ο στόλος της καθαριότητας

0
16513

Παραλήφθηκαν τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα για τις ανάγκες αποκομιδής


 

Με τέσσερα νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Δράμας, ο οποίος τα παρέλαβε ήδη και τα παρουσίασε χθες Πέμπτη στο αμαξοστάσιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, παρουσία του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιάννη Εφραιμίδη. Πρόκειται για τέσσερα οχήματα τύπου πρέσας που κόστισαν 719.200 ευρώ, από τα οποία τα 660.000 ευρώ διατέθηκαν από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και τα 59.200 ευρώ διατέθηκαν από τον Δήμο Δράμας.
Ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που είχε η κάθε Δημοτική Αρχή στον Δήμο Δράμας ήταν η καθημερινότητα και βέβαια η καθαριότητα. Εδώ και πολλά χρόνια, όπως είπε, υπήρχε πρόβλημα και δεν είχε αλλάξει ο στόλος των απορριμματοφόρων. «Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μέσα από ένα πρόγραμμα του “Φιλόδημου ΙΙ” χρηματοδοτηθήκαμε για την αγορά τεσσάρων ολοκαίνουργιων απορριμματοφόρων και συγχρόνως έχουμε αγοράσει 162 πράσινους και μπλε κάδους για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη διεύθυνση καθαριότητας. Δίνουμε λοιπόν πολύ μεγάλη βάση στην καθαριότητα. Εξοπλίζουμε το στόλο μας. Στηρίζουμε και βοηθούμε την υπηρεσία μας για να έχουμε μια καθαρή πόλη αντάξια των προσδοκιών των συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Εφραιμίδη και όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που εργάζονται με πολύ μεγάλο πάθος. Έρχονται καινούργιες ημέρες, διότι με αυτά τα τέσσερα απορριμματοφόρα συν δυο ολοκαίνουργιες υπερκατασκευές που είχαμε πάρει πριν δυο χρόνια, μπορούμε να καθαρίσουμε την πόλη μας, με την βοήθεια, πάντα, των πολιτών».
Ο κ. Μαμσάκος τόνισε επίσης ότι εκτός από τα τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα που παρέλαβε ήδη, ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης για ένα καινούργιο καδοπλυντήριο για το πλύσιμο των κάδων που είναι ζητούμενο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Από τη πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, σημείωσε ότι ο δήμος αξιοποίησε το χρηματοδοτικό εργαλείο του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” για την αγορά των τεσσάρων απορριμματόφορων και πρόσθεσε: «Έχουμε σχεδιάσει και έχουμε προγραμματίσει και άλλες αντίστοιχες κινήσεις και στο μέλλον θα δείτε τα αποτελέσματα. Φροντίζουμε για την καθημερινότητα αλλά προγραμματίζουμε το αύριο, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο σε υποδομές όσο και σε εξοπλισμό να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στα καινούργια δεδομένα. Η διεύθυνση Καθαριότητας δίνει καθημερινά τον αγώνα της. Τα τριήμερα που πέρασαν και θα περάσουν έχουν διαφοροποιήσει λίγο τον προγραμματισμό μας. Το βλέπουν και οι συμπολίτες μας. Θέλω να πιστεύω ότι με σωστή προετοιμασία θα μπορέσουμε να πετύχουμε και άλλα πράγματα. Τα τέσσερα νέα απορριμματοφόρα θα χρησιμοποιηθούν σε όλες τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας».
Ο κ. Εφραιμίδης είπε ότι τα νέα απορριμματοφόρα θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα σε έναν στόλο με 13 συνολικά οχήματα και δεν θα παροπλιστεί κανένα από τα παλαιότερα οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ