Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων της πανήγυρης του Δοξάτου

0
2564

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων της πανήγυρης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Δοξάτου, που περιλαμβάνει και τις ιπποδρομίες.

Το Σάββατο 30 Απριλίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από την αρχαιολόγο προϊσταμένη της Εφορείας Δράμας κ. Βασιλική Πουλιούδη με θέμα: «Από τον Θράκα Ιππέα στον έφιππο Άγιο» στο ιστ. Δημαρχείο Δοξάτου.
Παρουσίαση οπτικού υλικού με θέμα «Άλογα Δοξάτου, πανηγύρι Δοξάτου και Ιπποδρομίες στο διάβα του χρόνου» από την εκπαιδευτικό και σύμβουλο Κοινότητας Δοξάτου κ. Μαρία Στυλίδου – Κωνσταντούδη.

Την Κυριακή 1η Μαΐου (του Θωμά) Πρωτομαγιά & προεόρτια πανηγυριού), στις 18:30 θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου. Μέγας Εσπερινός στον Αι-Θανάση (κοιμητήρια). Αρτοκλασία από το Σύλλογο Συνταξιούχων Δοξάτου «ΗΡΩΙΚΟ ΔΟΞΑΤΟ» και στις 21:00 θα γίνει παρέλαση αλόγων στον πεζόδρομο Δοξάτου και παραδοσιακό γλέντι.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου κατά το εωθινό με ζουρνάδες και νταούλι, γύρα στους φίλιππους κατοίκους του Δοξάτου.
Στις 7:00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
Στις 17:00 οι Ιπποδρομίες στον Ιππόδρομο Δοξάτου.
Στις 19:00 ο παραδοσιακός τρανός χορός στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, με χορευτικά τμήματα Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου και γεύσεις του Δοξάτου, προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και τσίπουρου από τα μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου όπως και παραδοσιακό γλέντι με ζουρνάδες και νταούλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ