Δήμος Παρανεστίου: Νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης στο Δρυμότοπο και σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο προς τα Θερμιά

0
395

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου μιλάει στα «Χ»


 

Να απαλλάξει την περιοχή του Δρυμότοπου από τα χρόνια προβλήματα του παλιού δικτύου ύδρευσης επιχειρεί ο Δήμος Παρανεστίου προχωρώντας στην αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης. Με στόχο να βελτιώσει τις υποδομές ύδρευσης έχει ήδη υπογράψει σύμβαση για το έργο με τον ανάδοχο εργολάβο, ενώ συνεχίζει και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις στους οικισμούς και στις κοινότητες του δήμου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, είπε ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι πολύ παλιό και δημιουργεί προβλήματα στον πανέμορφο αυτό οικισμό που είναι γεμάτος από πράσινο. Η περιοχή στην οποία υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες μεταξύ των οποίων και πατάτας δέχεται επισκέπτες την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ από εκεί μετακινούνται και επαγγελματίες που σχετίζονται με την ξύλευση. Στην περιοχή του Δρυμότοπου έγινε από τον Δήμο Παρανεστίου, μόνωση και συντήρηση στη δεξαμενή ύδρευσης πριν από ένα περίπου χρόνο. Πλέον ο δήμος προχωρά και στην αλλαγή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, που αποτελεί σημαντικό έργο για τους κατοίκους, το οποίο είχαν ζητήσει από τον Δήμαρχο Παρανεστίου από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο δήμο. “Η περιοχή είναι και λίγο δύσβατη. Καταφέραμε να κάνουμε την μελέτη του έργου και να βγάλουμε τις σχετικές αδειοδοτήσεις παρά τις καθυστερήσεις καθώς η περιοχή βρίσκεται μεταξύ των Νομών Δράμας και Καβάλας. Σήμερα είμαστε σε ευχάριστη θέση γιατί θα υλοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την ύδρευση της περιοχής με νερό καλύτερης ποιότητας, πιο καθαρό και χωρίς τα προβλήματα που δημιουργούσε το παλιό δίκτυο ύδρευσης” αναφέρει ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Παράλληλα όπως είπε ο κ. Καγιάογλου, ο δήμος προχωρά και το έργο βελτίωσης του δρόμου προς Θερμιά με διαγωνισμό που τρέχει και αφορά εργασίες για τις καταπτώσεις και την ασφαλτόστρωση. «Ο δρόμος θα γίνει ασφαλέστερος. Μέχρι σήμερα, κυρίως το χειμώνα έχουμε καταπτώσεις και ο δρόμος κλείνει. Ο δήμος καλείται συνεχώς να καθαρίζει το δρόμο, ενώ έχει τύχει να αποκλειστούν άνθρωποι στα Θερμιά κάποιο Σαββατοκύριακο. Αυτά τα προβλήματα δεν θα υφίστανται πλέον μετά τα έργα, αφού θα γίνουν τεχνικά έργα, σαρζανέτ, ασφαλτοστρώσεις στα κομμάτια που είναι επικίνδυνα και θα βελτιωθεί η διαδρομή» τονίζει.
Παράλληλα ο δήμος έχει αρχίσει ήδη μια μελέτη που θα εκπονήσει με τις τεχνικές του υπηρεσίες για να υπάρξουν παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο των Θερμιών μήκους 32 χιλιομέτρων, έργο που μπορεί να φθάνει σε ύψος και τα 10 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι ο δρόμος να έχει μεγαλύτερο πλάτος να έχει σύγχρονες προδιαγραφές και να είναι πιο ασφαλής. «Η πρόσβαση στα Θερμιά είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει για την αξιοποίησή τους. Έχουμε τέσσερις μελέτες για τα Θερμιά. Η πρώτη αφορά το δρόμο, η δεύτερη τα κτιριακά, η τρίτη την αποχέτευση και η τέταρτη την ύδρευση. Ας μην ξεχνάμε ότι ο επισκέπτης που κατευθύνεται προς τα Θερμιά, μπορεί να συνεχίσει και να φθάσει στο Παρθένο Δάσος. Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση και με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας που για εμάς στο Δήμο Παρανεστίου, είναι ζητούμενο» εξήγησε ο κ. Καγιάογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ