Διστακτικότητα από τους ιατρούς της Δράμας να ενταχθούν στον θεσμό του «Προσωπικού Ιατρού»

0
3516

Τι εξηγεί στα «Χ» για τον νέο θεσμό η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα Όλγα Βασιλείου


Διστακτικότητα φαίνεται να υπάρχει, στον ιατρικό κόσμο της Δράμας, για την ένταξη στον θεσμό τού προσωπικού ιατρού, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η Γραμματέας του ιατρικού Συλλόγου της Δράμας κα Όλγα Βασιλείου, παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για δέκα καινούργιες ιατρικές ειδικότητες.
Αυτό, εξήγησε, ότι οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια “σκοτεινά” σημεία της σύμβασης που θα υπογράψει ο ιατρός με το κράτος δεν έχουν διασαφηνιστεί, κάτι που αναμένεται να γίνει με υπουργικές αποφάσεις.
«Δεν μπορεί να καλείς συναδέρφους γιατρούς να υπογράψουν μια σύμβαση που δεν έχει ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο θα αμείβεται ο ιατρός. Γιατί δεν είναι κατά πράξη και περίπτωση. Είναι ένα μηνιαίο ποσό που θα παίρνει για την παροχή υπηρεσιών του σε 2500 ασθενείς. Έβαλαν και κάποιες ειδικότητες οι οποίες έχουν και κάποιο χρόνο παθολογίας. Αυτό όμως ουσιαστικά δημιουργεί μια ανασφάλεια, γιατί θεωρούν πολλοί συνάδερφοι ότι ουσιαστικά καταργείται η ειδικότητά τους. Διότι θα παρέχουν υπηρεσίες γενικού ιατρού στο ιατρείο τους και όχι υπηρεσίες της ειδικότητάς τους. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτός ο ιατρός θα μπορεί να παραπέμπει τον ασθενή στο ιατρείο του για παράδειγμα για καρδιογράφημα ή τεστ κοπώσεως και από που θα το πληρώνεται αυτό» τόνισε η κα Βασιλείου.
Σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα προσωπικών ιατρών στην Δράμα, η κα Βασιλείου, αναφέρει ότι σήμερα υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ανεύρεση προσωπικού ιατρού. Δεν είναι διαθέσιμοι πολλοί ιατροί, ενώ υπάρχει και σύγχυση σε πολύ κόσμο για το νέο θεσμό, σημειώνει. Τέλος διευκρινίζει ότι ο πολίτης θα πρέπει να ξέρει ότι ο προσωπικός ιατρός δηλώνεται για να τον διευκολύνει στο κομμάτι της συνταγογράφησης των φαρμάκων και των εξετάσεών του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται η προσωπική σχέση που έχει ο ασθενής με τον θεράποντα ιατρό που τον παρακολουθούσε χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ