Δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους της 19ης Μαΐου

0
5604

Για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα του ΒΑΑ στην περιοχή

Δωρεάν κλειστός χώρος στάθμευσης θα διατεθεί στους κατοίκους της οδού 19ης Μαΐου και της γύρω περιοχής, καθ’ όλη την διάρκεια των έργων παρέμβασης του ΒΑΑ, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου.
Ο χώρος στάθμευσης αφορά την δημοτική έκταση στην διασταύρωση των οδών Σεφέρη και Βάρναλη που βρίσκεται απέναντι από τον μισθωμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για τον χώρο που σήμερα κάνουν χρήση τα οχήματα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας. Η διάθεση του χώρου για την στάθμευση των οχημάτων στους κατοίκους της περιοχής προγραμματίστηκε και ελέγχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας ως προς την νομιμότητά σε συνάρτηση με την χρήση γης στο συγκεκριμένο σημείο και δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα.
Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο κ. Τάσσου, μελετάται από το τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας και τη Διεύθυνση Δόμησης, η συγκεκριμένη έκταση να γίνει κλειστός χώρος στάθμευσης, στην οποία σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση οι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης του ΒΑΑ. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας των έργων, χάνεται πολύ μεγάλος αριθμός από το ισοζύγιο των θέσεων στάθμευσης.
Ο κ. Τάσσου διευκρίνισε ότι το θέμα αυτό θα περάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και ο χώρος να διατεθεί δωρεάν στους κατοίκους, όσο θα διαρκούν τα έργα της ανάπλασης στην 19ης Μαίου.
Η ανακοίνωση του Αντιδήμαρχου Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας έγινε μετά από σχετική αναφορά, για την χρήση της ίδιας δημοτικής έκτασης από την δημοτική σύμβουλο της δημοτικής παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” κ. Χαρίκλεια Χατζηιωάννου.
Το θέμα της χρήσης του χώρου από το υπεραστικό ΚΤΕΛ είχε φέρει και στο παρελθόν στη δημοσιότητα η Δημοτική Παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών, κάνοντας τότε λόγο για παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου με αδιαφανείς διαδικασίες. Η διαμαρτυρία της εν λόγω δημοτικής παράταξης είχε να κάνει και με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που δημιουργούσαν προβλήματα με τον θόρυβο και τη ρύπανση από τα καυσαέρια.
Σε σχέση με τη σημερινή χρήση του χώρου, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αναφορές από δημοτικούς συμβούλους και για άλλου είδους προβλήματα. Είχε επισημανθεί δηλαδή, ότι ο ιδιώτης που μισθώνει τον δημοτικό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον επίμαχο χώρο, ανέφερε πως εκτός από λεωφορεία του ΚΤΕΛ σταθμεύουν δωρεάν και διάφορα ΙΧ οχήματα.
Από τις ανακοινώσεις του κ. Τάσσου, φαίνεται ότι τουλάχιστον προσωρινά και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα του ΒΑΑ στην εν λόγω δημοτική έκταση, θα πάψουν να υπάρχουν τα σχετικά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ