Δύο ανοιχτές συναντήσεις στο Παρανέστι με θέμα την βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης με την καφέ αρκούδα

0
323

Tην Τρίτη και την Τετάρτη, στις 25 και 26 Απριλίου


Όπως ανακοίνωσε η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλιστώ» την Τρίτη και την Τετάρτη, στις 25 και 26 Απριλίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κάτω Θόλου στο Παρανέστι Δράμας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Life arcprom” διοργανώνονται δύο ανοιχτές συναντήσεις με θέμα την βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης με την καφέ αρκούδα.
Και οι δύο συναντήσεις είναι ελεύθερες για το κοινό. Αν γνωρίζετε κάποιον φίλο που θα τον ενδιέφεραν τα θέματα των συζητήσεων μην διστάσετε να τον προσκαλέσετε!
Το απόγευμα της Τρίτης, από τις 6 μμ ως τις 8:15 μμ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα έχει να κάνει με την αρκούδα και απασχολεί την τοπική κοινωνία. Για παράδειγμα: Πως αντιμετωπίζονται οι ζημιές από την αρκούδα στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, ποια είναι η διαδικασία για λάβει ένας παραγωγός αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, τι προβλέπει το νέο στρατηγικό σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες), πως μπορεί η αρκούδα να χρησιμοποιηθεί σαν σύμβολο και να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας κ.ά.
Το πρωί της Τετάρτης, από τις 11πμ ως την 1μμ, θα συνεδριάσει για 3η φορά η «Πλατφόρμα Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας». Στην Πλατφόρμα συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφορετικών κοινωνικών εταίρων με σκοπό την ελαχιστοποίηση των συγκρούσεων ανθρώπου-αρκούδας. Ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους που εκπροσωπούνται στην Πλατφόρμα περιλαμβάνονται επαγγελματίες του αγροκτηνοτροφικού τομέα και του τουρισμού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής, Διευθύνσεις Δασών και Δασαρχεία, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου (ΟΦΥΠΕΚΑ), Αναπτυξιακές Εταιρείες και Οικονομικά Επιμελητήρια, Κυνηγετικοί Σύλλογοι, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ