Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο χειρουργός Γεώργιος Τζέγας

0
2726

Η κηδεία του έγινε χθες στο Α’ Νεκροταφείο Δράμας.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, εξαιτίας καρδιολογικού προβλήματος, ο πρώην διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής και μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Γεώργιος Τζέγας.
Ο Γεώργιος Τζέγας ήταν ο δεύτερος γιατρός της χειρουργικής ομάδας του Νοσοκομείου Δράμας που έφυγε από τη ζωή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά τον Κώστα Παπαδημητρίου. Ο Γεώργιος Τζέγας είχε πολύτιμη επιστημονική προσφορά στο Νοσοκομείο Δράμας επί σειρά ετών και με τη δουλειά του αναβάθμισε τη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.
Ο θάνατος του γνωστού χειρουργού, έγινε γνωστός το απόγευμα του Σαββάτου από τον Βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μπλούχο και επίσης γιατρό χειρουργό του Νοσοκομείου Δράμας. Ο κ. Μπλούχος φανερά συντετριμμένος από τα δυσάρεστα νέα έκανε γνωστό το γεγονός λίγο πριν τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Σπυρίδωνα Σφέτα στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας.
Όπως είπε ο κ. Μπλούχος: «Xάσαμε ένα ακόμη μέλος της χειρουργικής ιατρικής ομάδας του Νοσοκομείου Δράμας. Ένα μέλος της χειρουργικής μου οικογένειας, τον Γεώργιο Τζέγα. Πρόσφατα χάθηκε και ο Κώστας Παπαδημητρίου. Αυτούς τους ανθρώπους τους αγάπησα γιατί ήταν όντως οικογένειά μου. Ήταν δάσκαλοί μου. Άνθρωποι που προσέφεραν πολλά στον τόπο και η παρουσία τους λάμπρυνε το Νοσοκομείο μας για πάρα πολλά χρόνια. Το Νοσοκομείο αυτό έχει αποκτήσει την αίγλη ενός από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία εξαιτίας τέτοιων ανθρώπων όπως ο Γιώργος Τζέγας και όλοι οι υπόλοιποι. Αγαπημένοι άνθρωποι που όλη τους η ζωή και η προσπάθειά ήταν να διασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία των συμπολιτών μας. Η ευθύνη αυτών που μένουν πίσω είναι πολύ μεγάλη ευθύνη, για να συνεχίσουν το έργο τους. Μιλούμε για ένα ιδιαίτερα δύσκολο πεδίο όπως η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που παρά τις προσπάθειες που γίνονται, το να καλυφθούν τα κενά που αφήνουν τέτοιοι επιστήμονες είναι πάρα πολύ δύσκολο».
Η κηδεία του εκλιπόντος έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο Α’ Νεκροταφείο της Δράμας. Η εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ, εκφράζει τα θερμά της συλληπτήρια, στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ