Ιστορίες εμπνευσμένες από την καραντίνα

0
3367

Διακρίθηκε ανάμεσα σε 175 συγγραφείς διηγημάτων η Δραμινή Αθανασία Θεοδωρίδου από το Καλαμπάκι.

Ανάμεσα σε 175 συγγραφείς από όλη τη χώρα διακρίθηκε η δραμινή Αθανασία Θεοδωρίδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου, καθώς το διήγημά της με τίτλο «Τα ία της οδού Μαύρης Πέτρας» βρίσκεται ανάμεσα στα 35 που εκδόθηκαν στην συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Μείνε κοντά μου από μακρυά – Ερωτικές ιστορίες εμπνευσμένες από την καραντίνα του κορωνοϊού».
Το διήγημα διακρίθηκε στον διαγωνισμό που πραγματοποίησαν οι εκδόσεις «Πηγή» με θέμα τον έρωτα στην περίοδο της καραντίνας.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού «Οι εκδόσεις Πηγή, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, προσκάλεσαν τους Έλληνες συγγραφείς, νεώτερους αλλά και βετεράνους, να καταθέσουν με τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους ιστορία ή τις προσωπικές τους εμπειρίες, με κύριο σκοπό τη συλλογή και έκδοση ενός μοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος ήταν ο τόμος αυτός να αποτελέσει για τους μελλοντικούς αναγνώστες μία καταγραφή της πορείας και διαμόρφωσης της έννοιας του Έρωτα στις μέρες της δοκιμασίας από τον COVID-19, το πόσο δοκιμάστηκε, αλλά και το πώς η αγάπη και ο ζήλος για επικοινωνία δεν σταματά ποτέ. Δεν ασθενεί, ούτε πεθαίνει, παρά δυναμώνει και εφευρίσκει νέους δημιουργικούς τρόπους για έκφραση και επαφή».

Αθανασία Θεοδωρίδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου

Μιλώντας στα «Χ» η κ. Αθανασία Θεοδωρίδου, είπε ότι «ο χρόνος αφορούσε μόνο την περίοδο στην καρδιά της καραντίνας. Από τα 175 διηγήματα που γράφτηκαν, δια-κρίθηκαν τα 35 τα οποία συμπεριλήφθησαν σε μια συλλογή διηγημάτων που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες. Το βιβλίο είναι ένας συλλογικός καρπός, που αναφέρεται σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας και ίσως σε μια περίοδο που από εδώ και πέρα θα χαρακτηριστεί ιστορική, διότι δεν νομίζω ότι έχουμε ζήσει κάτι ανάλογο. Αναφέρεται σε ιστορίες έρωτα ή αγάπης, όπως τις έζησαν διάφοροι επώνυμοι ή αρχάριοι συγγραφείς. Πρόκειται για μια έκδοση η οποία αξίζει να διαβαστεί».
Το διήγημα της Αθανασίας Θεοδωρίδου είναι και ένα από τα τρία που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν στα ΜΜΕ στο πλαίσιο αυτής της έκδοσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ