Μεγάλη πυρκαγιά στο ΚΕΓΕ Δράμας

0
3799

Με παρέμβαση της Πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ολοσχερώς κάηκε η στέγη εγκαταλελειμμένης αποθήκης κοντά στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ, το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου.
Η φωτιά ξεκίνησε από ξερόχορτα στον αύλειο χώρο των παλιών εγκαταστάσεων που παραμένουν ανενεργές από την δεκαετία του ’90. Η έρευνα της Πυροσβεστικής σχετικά με την αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει καταλήξει ακόμη σε αποτέλεσμα, ωστόσο η παρέμβαση
της υπηρεσίας και η κατάσβεση της φωτιάς, σε διάστημα δύο ωρών, ήταν σωτήρια για τα υπόλοιπα κτίσματα που βρίσκονται επίσης εγκαταλελειμμένα στον χώρο.


Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δράμας και 15 πυροσβέστες που επενέβησαν άμεσα, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η μετάδοσή της σε άλλες αποθήκες και κτίρια που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων έχουν ακουστεί διάφορα σχέδια από την στιγμή που έμειναν ανενεργοί, δηλαδή από το 1990 και έπειτα, ωστόσο μέχρι σήμερα και για περίπου τρεις δεκαετίες παρέμειναν αναξιοποίητοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ