Έγκριση για νέα προκήρυξη θέσεων γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

0
503

Οι θέσεις αφορούν το Ορθοπαιδικό, το Βιοπαθολογικό και το Χειρουργικό τμήμα


 

Την έγκριση για προκήρυξη αρκετών επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. στο βαθμό τού Συντονιστή Διευθυντή για τα νοσοκομεία της χώρας, έδωσε το Υπουργείο Υγείας με σχετική απόφασή του χθες. Σε αυτές τις θέσεις περιλαμβάνονται και τρεις θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο της Δράμας στο Ορθοπαιδικό, το Βιοπαθολογικό και το Χειρουργικό τμήμα. Πρόκειται για μια θέση γιατρού Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας, 1 θέση γιατρού Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Εργαστηριακής Ιατρικής και 1 θέση γιατρού Χειρουργικής. Με την ίδια απόφαση δόθηκε έγκριση για προκήρυξη δυο θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο της Καβάλας και συγκεκριμένα 1 θέση γιατρού Νευροχειρουργικής και 1 θέση γιατρού Αναισθησιολογίας.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις προκηρύξεις (που θα γίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr) αρχίζει στις 15-5-2023 ώρα 12.00 το μεσημέρι και λήγει στις 24-5-2023 ώρα 24.00. Οι αποφάσεις προκηρύξεων των νοσοκομείων για τις εγκεκριμένες θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, να έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dpnp_a@moh.gov.gr, το αργότερο μέχρι και τις 10/5/2023. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της απόφασης προκήρυξης των θέσεων είναι η μη δέσμευσή τους με οποιοδήποτε τρόπο.

Πάντως, σε ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Δράμας σε ιατρικό προσωπικό μια ημέρα πριν με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΓΝ Δράμας έκανε γνωστό ότι μετά από επιτυχή προκήρυξη των θέσεων, ορκίστηκαν, τοποθετήθηκαν σε μόνιμες θέσεις και πλέον υπηρετούν στο νοσοκομείο:
1) Ο ιατρός κ. Φώτιος Καζαντζίδης: Επιμελητής Β’ Ειδικότητας Χειρουργικής, καλύπτοντας μία κενή θέση χειρουργού. Οπότε, στο Χειρουργικό Τμήμα υπηρετούν πλέον 5 μόνιμοι, 1 πλήρους απασχόλησης (με σύμβαση ιδιώτη), 1 με μόνιμη μετακίνηση πλήρους απασχόλησης και συνολικά 7 ειδικοί χειρουργοί και 4 ειδικευόμενοι.
2) Οι νοσηλεύτριες κα Σοφία Ψωμά ΤΕ Νοσηλευτικής, κα Μαρία Βαβατζάνη και κα Ειρήνη Αθανασιάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής.
Στην ίδια ανακοίνωση η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, επεσήμανε: «Προχωρούμε δυναμικά και συντεταγμένα για την ενίσχυση του Γ.Ν. Δράμας με όλες τις απαιτούμενες ιατρικές και νοσηλευτικές ειδικότητες. Αναμένουμε την πρόσληψη σε μόνιμες θέσεις 7 ακόμη ιατρών και 40 νοσηλευτών/τριών, που προκηρύχθηκαν οι θέσεις τους».

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα πριν με άλλη απόφασή του το Υπουργείο Υγείας είχε εγκρίνει προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου Ε.Σ.Υ. Στο πλαίσιο αυτό ενέκρινε 7 θέσεις γιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και συγκεκριμένα στις ειδικότητες: Μαιευτικής και Γυναικολογίας (θέση Επιμελητή Β’), Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Εργαστηριακής Ιατρικής (θέση Διευθυντή), Παιδιατρικής (θέση Επιμελητή Β’), Καρδιολογίας (θέση Επιμελητή Α’), Χειρουργικής (θέση Επιμελητή Β’), εσωτερικής Παθολογίας (θέση Διευθυντή) και για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 1 θέση Επιμελητή Β’ Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Χειρουργικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ