Με ανοιχτό βηματισμό κινείται ο Δήμος Παρανεστίου

0
1014

– Ενισχύονται σταδιακά και οι κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου
– Αν. Καγιάογλου: Σε εξέλιξη έργα αγροτικής οδοποιίας τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι και είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ


 

Με ανοιχτό βηματισμό προχωρά πλέον ο Δήμος Παρανεστίου, προκειμένου να υλοποιήσει το σχεδιασμό του για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη, μετά και την πολύ πρόσφατη μονιμοποίηση του προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του δήμου.
Το προσωπικό του προγράμματος ορκίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και πλέον έχει ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό.
«Πλέον μπορούν να αναπτυχθούν οι πτυχές της κοινωνικής πολιτικής του δήμου πιο στέρεα ενώ από την άλλη πλευρά δόθηκε τέλος και στο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων του προγράμματος, (γιατί περί αυτού πρόκειται) που απασχολούνταν με συμβάσεις. Το Βοήθεια στο Σπίτι είναι ένα σημαντικό εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών στο δήμο μας καθώς είναι μεγάλος και ο μέσος όρος ηλικίας σημαντικού αριθμού δημοτών μας» τονίζει ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, και συμπληρώνοντας ότι «Δεν είναι λίγοι οι δημότες που περιμένουν τα στελέχη του προγράμματος, να τους χτυπήσουν την πόρτα και να επικοινωνήσουν μαζί τους».
Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που χρησιμοποιεί ο Δήμος Παρανεστίου προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε δεκάδες καθημερινά προβλήματα. Παράλληλα υπάρχουν μια σειρά ακόμη παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί και άλλες που προγραμματίζονται. «Σημαντικό ήταν και το πρόγραμμα Smart med που υλοποιήθηκε μέσω Interreg, το οποίο ολοκληρώθηκε αλλά θα υπάρξει και συνέχεια. Το πρόγραμμα σχετίζεται με την τηλεϊατρική και την εξυπηρέτηση ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και πρέπει να εξυπηρετηθούν. Παράλληλα και η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας έχει μπει στην υπηρεσία των πολιτών εξυπηρετώντας ανθρώπους, άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν από μόνα τους και ευπαθείς ομάδες. Προσπαθούμε να τους παρέχουμε και ψυχολογική υποστήριξη αν αυτό απαιτείται αλλά και να τους εξυπηρετήσουμε σε επίπεδο γραφειοκρατικό για οποιαδήποτε ανάγκη τους. Το Κέντρο Κοινότητας έχει ενισχυθεί επίσης σε προσωπικό εδώ και κάποιες ημέρες. Θέλουμε τα κοινωνικά αντανακλαστικά του δήμου να είναι σε υψηλό επίπεδο και να παραμείνουν έτσι. Γι αυτό και κάνουμε ότι είναι δυνατό σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς γιατί πέρα από μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των δημοτών είμαστε σαν δήμος και απομακρυσμένοι από τα αστικά κέντρα. Στόχος μας είναι οι κάτοικοι του δήμου μας να έχουν μια ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και να μπορούν να χαμογελούν με αισιοδοξία» δηλώνει ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
Η προσπάθεια του δημάρχου όμως δεν σταματά στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών του ακριτικού δήμου. Ο ίδιος που έχει κατανοήσει από πολύ νωρίς την ανάγκη στελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών και την σημασία τους για την υλοποίηση έργων υποδομής, γι αυτό και φρόντισε να ενισχυθεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου με επιπλέον δυο πολιτικούς μηχανικούς οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στο δυναμικό του δήμου, το οποίο ενισχύθηκε και με διοικητικό προσωπικό. «Το κλειστό γυμναστήριο στην Αδριανή, είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής για το δήμο μας και έχει ξεκινήσει. Σύντομα θα αντιληφθούμε όλοι την αξία του έργου» σημείωσε ο κ. Καγιάογλου για να προσθέσει: «Παράλληλα είναι σε εξέλιξη τα έργα αγροτικής οδοποιίας τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι και είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ περίπου που θα υλοποιηθούν σε όλα τα σημεία του δήμου και στις κοινότητες μας. Ξεκινήσαμε από πέρσι και συνεχίσουμε και φέτος τις ασφαλοτοστρώσεις σε όλες τις κοινότητες του δήμου μας. Έχουμε σε εξέλιξη έργα όπως ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των αντλιοστασίων και είμαστε κοντά στην υπογραφή των έργων με ανάδοχο. Αλλά ανάμεσα στα άλλα σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσει και το έργο της πλατείας στην Κοινότητα Παρανεστίου, όπου έχουν να γίνουν έργα εδώ και πολλές δεκαετίες. Από την άλλη πλευρά υπογράψαμε σύμβαση με ανάδοχο για την υλοποίηση του διαδραστικού κέντρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στην Πλατανιά, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και στην Πτελέα, έργα σημαντικά για να μαθαίνουν οι νέοι την ιστορία του τόπου που δεν πρέπει να χαθεί. Αυτό το κομμάτι αγγίζει και τα σχέδια του δήμου να πείσουμε τους νέους να μείνουν στον τόπο τους, γιατί εκτός από θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχουν και υποδομές αλλά και παροχές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!