Εγκρίθηκαν οι εισφορές στα ΚΔΑΠ του Δ. Δράμας

0
3562

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Εγκρίθηκε η απόφαση τού Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας σχετικά με το ύψος των εισφορών γονέων των φιλοξενούμενων παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π. για το σχολικό έτος 2020-2021.
Στη λήψη της απόφασης, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, μειοψήφησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Μήτρου, καθώς όπως είπε διαφωνεί με την επιβολή εισφοράς στους γονείς. «Η χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ πρέπει να γίνεται από το Κράτος, κάτι που θα εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των κέντρων και δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα όπως φέτος με τα voucher που ήταν ελάχιστα, κάτι που δεν επιτρέπει επί της ουσίας τη λειτουργία τους» όπως τόνισε. Στην ίδια λογική καταψήφισαν την πρόταση και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» Στέργιος Ηλιόπουλος και Χαρίκλεια Χατζηιωάννου.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος μόνο ένα από τα οκτώ ΚΔΑΠ που δημιούργησε ο Δήμος Δράμας, και συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται στην Κοινότητα του Καλού Αγρού, θα λειτουργήσει εξαιτίας των περικοπών που έγιναν στους δικαιούχους των voucher, όπως είχε κάνει γνωστό στα «Χ» ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ανέστης Δερματίδης.

Η απόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, η οποία εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο καθορίζει το ύψος των καταβαλλόμενων μηνιαίων εισφορών από τους γονείς των φιλοξενούμενων παιδιών στα ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2020- 2021, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο, με τον εξής τρόπο:
-†Για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλονται μηνιαίως 15 ευρώ.
†-Για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ θα καταβάλλονται μηνιαίως 20 ευρώ.
-†Για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.000 ευρώ και άνω θα καταβάλλονται μηνιαίως 25 ευρώ.

Επίσης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η μηνιαία εισφορά να καθορίζεται από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα με βάση αποδεδειγμένα περιουσιακά στοιχεία αλλά και κοινωνικά κριτήρια. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θα εκτιμάται το ποσό που προκύπτει από τον συνυπολογισμό των κάθε φύσεως επιδομάτων τακτικών ή εκτάκτων από την εργασία ή από άλλες πηγές της οικογένειας του παιδιού, όπως φαίνονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Σε περίπτωση που δεν υποχρεούνται οι γονείς σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζουν βεβαίωση της Δ.Ο.Υ. και θα καταβάλλουν ανεξαρτήτως εισοδήματος εισφορά ποσού 15 ευρώ μηνιαίως. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των εγγεγραμμένων παιδιών θα καταβάλλουν για τη φιλοξενία των παιδιών τους μηνιαία οικονομική εισφορά για όλο το σχολικό έτος ανεξαρτήτως παρουσιών του παιδιού. Δεν θα καταβάλλεται οικονομική εισφορά μόνο για τον μήνα Αύγουστο που τα ΚΔΑΠ αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Για τα δεύτερα ή τρίτα παιδιά κάθε οικογένειας που φιλοξενούνται συγχρόνως στο ΚΔΑΠ, θα καταβάλλεται το μισό της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς που αναλογεί στους γονείς.
Ακόμη, η μηνιαία οικονομική εισφορά θα καταβάλλεται από τους γονείς μέχρι τις 10 κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό του Νομικού Προσώπου, που τηρείται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, ενώ η επιβολή τροφείων γίνεται μετά από σύμφωνη γνώμη του Δήμου Δράμας. Αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στα Κ.Δ.Α.Π. εγγράφονται παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων. Επίσης, εγγράφονται παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα. Τα εγγραφόμενα παιδιά προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Δράμας στον οποίο ανήκει το Κ.Δ.Α.Π., χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση εγγραφής παιδιών που διαμένουν σε όμορη περιοχή, και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις ή στην περίπτωση που με την εγγραφή εξυπηρετείται ιδιαίτερα οξυμμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων, η οποία αιτιολογείται ειδικά.
Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται: η αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο προκύπτει η ηλικία του παιδιού, η βεβαίωση γιατρού του Δημοσίου ή Ασφαλιστικού Οργανισμού για την κατάσταση υγείας του παιδιού. Επίσης χρειάζεται αντίγραφο της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους ή εκκαθαριστικό της Εφορίας του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση, τότε προσκομίζεται βεβαίωση της οικείας ΔΟΥ. Καθώς και κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει απαραίτητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ