Εγκρίθηκε η λειτουργία των ΚΔΑΠ από το Δημοτικό Συμβούλιο

0
5084

Θετικά ψήφισε η παράταξη “Project” που είχε προτείνει την δημιουργία ΚΔΑΠ από το 2014

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης. Η απόφαση πάρθηκε δια περιφοράς και συγκεκριμένα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση του ΝΠΔΔ για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΝΠΔΔ και Δήμου Δράμας και η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που αφορά την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ στο ΝΠΔΔ.
Κατά τη συζήτηση της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την λειτουργία των ΚΔΑΠ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Project” ψήφισαν θετικά, λέγοντας ότι ήταν πρόταση τους ήδη από το 2014. Την ίδια πρόταση είχαν υποβάλει σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα και τον Ιούνιο του 2017, τότε για την καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση, αλλά πάντοτε υποστηρίζοντας ότι μπορεί και πρέπει ο Δήμος να δημιουργήσει ΚΔΑΠ και να τα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” απείχαν από τη διαδικασία λέγοντας ότι: “όλοι σίγουρα συμφωνούμε με την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ από τον Δήμο μας. Βλέποντας όμως την αρνητική ψήφο ενός μέλους της σχολικής επιτροπής και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε δεύτερο μέλος της προχωρήσαμε σε έρευνα για τις αντιδράσεις των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων. Οι επιφυλάξεις τους έχουν βάση και δεν μπορούμε να τις ξεπεράσουμε τόσο εύκολα. Επίσης υπάρχει το ερωτηματικό που δεν απαντάται από τις εισηγήσεις. Γιατί να είναι φορέας υλοποίησης το ΝΠΔΔ και όχι ο Δήμος Δράμας με το αρμόδιο τμήμα του; Αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα δεν λύνονται με fast-track διαδικασίες και δεν μπορούν να ψηφιστούν χωρίς τις απαραίτητες διευκρινήσεις και αντιπαραβολές απόψεων. Προτείνουμε την αναβολή του θέματος για μία δια ζώσης συνεδρίαση (τηλεδιάσκεψη ή με φυσική παρουσία). Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, θα απέχουμε της διαδικασίας”.
Καταψήφισε το θέμα ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Γιώργος Μήτρου, λέγοντας ότι «είμαι υπέρ της λειτουργίας των ΚΔΑΠ και γι’ αυτό σε πρώτη φάση στη συνεδρίαση του ΝΠΔΔ ψήφισα υπέρ. Όμως, παίρνοντας υπόψη τη γνώμη των εκπαιδευτικών των τριών Νηπιαγωγείων αλλά και του Παιδικού Σταθμού Ξηροποτάμου, καταψηφίζω το θέμα. Καλώ τη Δημοτική Αρχή, να ορίσει Δημοτικά Σχολεία στις αντίστοιχες περιοχές και χωριά και να λύσει ζητήματα αδειοδότησης, πυρασφάλειας κτλ. που ούτως ή άλλως έπρεπε να το είχε κάνει ήδη και είναι σε εκκρεμότητα.»

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ στο σημερινό φύλλο των “Χ” στα περίπτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ