Το νέο σχέδιο εκκένωσης του Δήμου Παρανεστίου

0
3679

Ποια είναι τα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Επικαιροποιήθηκε με απόφαση του Δημάρχου Παρανεστίου, κ. Αναστάσιου Καγιάογλου, το σχέδιο εκκένωσης περιοχής του Δήμου Παρανεστίου, που είχε καταρτιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Όπως εξήγησε στα “Χ” η κ. Σπ. Πρωιμάκη εκπροσωπώντας τον Δήμο Παρανεστίου, «το σχέδιο ορίζει, με τη χρήση χαρτών, τα σημεία όπου θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι δημότες σε κάθε οικισμό ή κοινότητα, σε περιπτώσεις σεισμού, πυρκαγιάς ή άλλων καταστροφών».
Στόχος του σχεδίου είναι να γνωρίζουν οι δημότες, σε ποιο σημείο θα κατευθυνθούν σε έκτακτες περιπτώσεις και οι υπηρεσίες να έχουν έτοιμο σχέδιο δράσης. Το σχέδιο εκκένωσης περιλαμβάνει θέσεις για παραμονή μακράς διάρκειας, όπου σε περίπτωση καταστροφών θα τοποθετηθούν αντίσκηνα για την παραμονή των δημοτών. Το σχέδιο εκκένωσης επικαιροποιήθηκε καθώς, πέραν των άλλων, ο Δήμος Παρανεστίου έχει ενισχυθεί με νέα οχήματα και εξοπλισμό και που μπορεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του σχεδίου είναι αρχικά η ταχύτερη δυνατή εκκένωση μιας περιοχής ή ενός οικισμού προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και φυσικά η ασφαλής μεταφορά των πολιτών.
Λεπτομέρειες που αφορούν το σχέδιο έγιναν γνωστές από το Δήμο Παρανεστίου: “Ο Δήμος διαθέτει μεγαφωνική εγκατάσταση στο δημαρχείο Παρανεστίου που μεταδίδει μηνύματα στους οικισμούς Παρανεστίου, Αηδονόκαστρο, Μεσοχώρι, Ξάγναντο, Κάτω Θόλος και Καπνόφυτο. Οι υπόλοιποι οικισμοί της Δ.Ε. Παρανεστίου μπορούν να καλυφθούν με αυτοκίνητο του Δήμου Παρανεστίου με φορητό τηλεβόα – μεγάφωνο. Στην Αδριανή και το Νικηφόρο αντίστοιχα, υπάρχει μεγαφωνική εγκατάσταση στο κτίριο της Κοινότητας. Οι οικισμοί Μαρμαριάς και Μικρολιβάδι μπορούν να καλυφθούν με αυτοκίνητο του Δήμου με φορητό τηλεβόα – μεγάφωνο. Το κτίριο της Κοινότητας Πλατανιάς διαθέτει μεγαφωνική εγκατάσταση που καλύπτει τους οικισμούς Πλατανιάς, Θαμνωτού και Πελεκητής. Οι οικισμοί Μαυροκορδάτο και Πρινόλοφος της ΤΚ Πλατανόβρυσης μπορούν να καλυφθούν με αυτοκίνητο του Δήμου με φορητό τηλεβόα – μεγάφωνο. Ο οικισμός Παλιάμπελα της Τ.Κ. Πλατανόβρυσης διαθέτει μεγαφωνική εγκατάσταση στο κτίριο της Κοινότητας ενώ οι οικισμοί Πλατανόβρυση, Χαμοκέρασα, Τερψιθέα και Δρυμότοπος μπορούν να καλυφθούν με αυτοκίνητο του Δήμου με φορητό τηλεβόα – μεγάφωνο. Ο οικισμός Πτελέα διαθέτει μεγαφωνική εγκατάσταση στο κτίριο της Κοινότητας και ο οικισμός Καβαλάρης μπορεί να καλυφθεί με αυτοκίνητο του Δήμου με φορητό τηλεβόα – μεγάφωνο. Οι οικισμοί Ψηλή Ράχη, Ψηλόκαστρο, Γύρος, Τείχος, Άνω και Κάτω Πυξάρι μπορούν να καλυφθούν με αυτοκίνητο του δήμου με φορητό τηλεβόα ή μεγάφωνο”.

Τα σημεία συγκέντρωσης πολιτών Δήμου Παρανεστίου
Σύμφωνα με το μνημόνιο ενεργειών του Δήμου Παρανεστίου, σε περίπτωση πυρκαγιών, πλημμυρών, χιονοπτώσεων και σεισμών τα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών για ασφαλή εκκένωση σε κάθε κοινότητα ή οικισμό, είναι τα εξής:
Στις περιοχές Αδριανή, Άνω Πυξάρι, Γύρος, Τείχος, Ψηλόκαστρο, Μαρμαριά, Μικρολίβαδο, Νικηφόρος, Μαυροκορδάτος, Δρυμότοπος, Παλιάμπελα, Πλατανόβρυση, Τερψιθέα, Πτελέα, Υψηλή Ράχη, Θόλος, Αηδονόκαστρο, Καρποφόρο, Μεσοχώρι, Ξάγναντο, Παρανέστι, Περίβλεπτο, Πολυνέρι, Πολύσυκο, Διπόταμα, Πρασινάδα, συγκεντρώνονται στην ΠΛΑΤΕΙΑ.
Στις περιοχές Θαμνωτό, Πελεκητή, Πλατανιά στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Στις περιοχές Πρινόλοφος, Χαμοκέρασα, Κρήνη, Στέρνα, Καπνόφυτο, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, στον Κάτω Θόλο στον ΧΩΡΟ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ,
στο Τέμενος στο ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ και στην
Σίλλη στην ΠΛΑΤΕΙΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!